| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 19 d'abril de 2024


dimarts, 9 d'octubre de 2001
>

Baix Camp - Priorat. Vuit companyies actuaran a Mont-roig en la primera Mostra de Titelles del Baix Camp

Els grups de titellaires catalans representaran nou obres de divendres a diumenge al poble i a Miami

XAVIER MIRÓ . Mont-roig del Camp
Vuit grups catalans de titelles prendran part en la primera mostra d'aquesta especialitat teatral que organitza l'Ajuntament de Mont-roig, amb la col·laboració d'Imaginautes Serveis Culturals. Les companyies Rocamora, La Baldufa, Teatre Nu, Teia Moner, Titelles Babi, Boca Rica, L'Estaquirot i Binixiflat portaran a escena nou obres de titelles, entre les quals destaquen Les faules de La Fontaine o Les aventures del baró de Münchhausen. Totes les obres es representaran de divendres a diumenge a l'aparcament de la Casa de Cultura i a l'església vella de Mont-roig, i al Centre Polivalent de Miami.

Jean de La Fontaine comenta al públic com va escriure les faules que el van convertir en un escriptor reconegut, i n'explica set. Però als titellaires no els agraden els finals, i es dediquen a canviar-los en escena. Aquest és el plantejament que farà la companyia Rocamora en una obra que representaran set titelles i que és una adaptació del text original, en vers, a les necessitats del mitjà. L'espectacle serà gratuït i farà d'inauguració, al nucli de Mont-roig, de la mostra titellaire. S'haurà de comprar entrada per accedir a la resta d'espectacles, excepte el del darrer dia, que farà de cloenda, a Miami. A partir dels textos d'E.M. Raspe i August Gottfried Bürger, la companyia lleidatana La Baldufa interpretarà el judici del baró de Münchhausen, acusat de protagonitzar les històries més fantàstiques mai contades. Ho farà comptant amb l'actuació conjunta d'actors i titelles plans, i amb el suport de transparències i altres elements escenogràfics, combinats amb jocs de llum. Joaquim Carbó, adaptat L'ocell meravellós, basat en un conte de Joaquim Carbó, és l'altre espectacle basat en textos d'autors coneguts. Però, a banda d'aquestes adaptacions, en la mostra també es podrà presenciar L'home just, un espectacle basat en alguns contes populars catalans recopilats al segle XX. També cal destacar l'espectacle de cabaret per a adults Mis queridas bestias, amb titelles inspirats en figures de la Il·lustració francesa la cupletista Bella Purita, la Coral Voliaina i d'altres però amb aspecte de serp, òliba o dragó. Les altres quatre obres tractaran de les situacions quotidianes i humanes viscudes pels habitants d'un aiguamoll (cocodrils, granotes o cucs), de les peripècies d'un follets en una pastisseria, de tres històries sobre la gastronomia en diferents èpoques de la civilització occidental i de la psicologia del menjar, i de les vides entremaliades d'una colla de feliços i desenfeinats Nats. Aquesta primera Mostra de Teatre de Titelles del Baix Camp ha estat pensada finalment com un aparador de les companyies que es dediquen a aquest tipus de representació a Catalunya, tot i que la idea inicial era convidar també a la mostra companyies de fora, opció que s'explorarà en el futur.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>

> La primera Mostra de Titelles del Baix Camp reunirà vuit grups a Mont-roig

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.