| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dimecres, 12 de febrer de 2003
>

Els col·lectors de la depuradora de Pineda passaran per sota la carretera d'Hortsavinyà

Ho van anunciar ahir la directora de l'Agència Catalana de l'Aigua, Marta Lacambra, i l'alcalde, Joan Morell

El projecte, pendent des de l1992, es desencalla i es calcula que la planta podria estar llesta d'aquí a un any i mig

MONTSERRAT MARTÍNEZ . Pineda de Mar
Els col·lectors de la futura planta depuradora de l'Alt Maresme, que es farà a Pineda, passaran sota la carretera d'Hortsavinyà. Així ho van anunciar ahir a Barcelona la directora de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Marta Lacambra, i l'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU). Aquest acord sobre el traçat dels col·lectors, del qual ara es farà un nou projecte, desencalla la depuradora pendent des de 1992, i que es calcula que estarà llesta d'aquí a un any i mig. Morell es va mostrar molt satisfet d'haver aconseguit fer canviar d'opinió l'administració catalana perquè les canonades no passin per la riera. L'ACA explicarà el projecte a Pineda el 27 de febrer en un acte públic.


+ Lacambra i Morell s'acomiaden després de la reunió, ahir a la seu de l'ACA.  Foto: Q. PUIG.
Els col·lectors de la depuradora, que donarà servei a Calella, Malgrat, Palafolls, Pineda i Santa Susanna, passaran sota la carretera, tal com es reclamava. L'ACA, que considera que tot i no ser l'opció més idònia tècnicament és correcta, s'hi ha compromès i ja treballa per redactar un nou projecte amb aquest traçat. Lacambra va recordar ahir la importància d'aquest projecte, que completa el sistema de sanejament de les aigües residuals al Maresme. Confia poder reprendre les obres demà mateix -es van posar en marxa el 15 de gener, però Morell les va aturar fins que hi hagués acord pels col·lectors-. Diu que les obres de les canonades pel passeig poden estar enllestides abans de l'estiu i tot el projecte, acabat d'aquí a un any i mig. Lacambra va recordar que la seva administració sempre ha optat pel diàleg i el consens i va subratllar la complexitat del projecte. Morell, molt satisfet L'alcalde de Pineda es va mostrar ahir molt content que finalment l'administració hagi recollit la proposta que les canonades passin per la carretera. Va dir que ha estat un procés llarg i complicat, i en què a vegades, segons va afirmar, s'ha sentit «sol». Va qualificar l'acord amb l'ACA, que desencalla el projecte, d'«èxit» i va recordar que fins i tot alguns alcaldes de l'Alt Maresme van afirmar que ell no seria capaç d'engegar el projecte ara que s'aproximen les eleccions. «Ens hem atrevit a fer-ho i demostrem que aquest és un projecte important i que hem de ser valents i agafar el toro per les banyes. Se m'ha retret que m'enredaven i que em donaven allargues, que no em farien cas», va comentar ahir. Morell va tenir paraules d'agraïment per als alcaldes de l'Alt Maresme, de qui va dir que l'han ajudat, tot i que va retreure a alguns dels seus partits, com el PSC i ERC, que l'hagin pressionat durant els últims mesos. Morell també va reconèixer que la plataforma Salvem la Vall de la Riera, que és la que més ha defensat la riera, ha fet un pa per important en el desenllaç del projecte.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Canvi per la pressió

> L'acte públic informatiu, el 27 de febrer

> Satisfacció i prudència

> CRONOLOGIA

> La depuradora de l'Alt Maresme no danyarà la riera de Pineda de Mar

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.