| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dimecres, 22 de gener de 2003
>

La Generalitat engega les obres de la depuradora de Pineda i l'alcalde les atura

Joan Morell diu que abans l'ACA ha d'explicar el projecte a la població i hi ha d'haver acord sobre la riera

La construcció de la planta dels dos Arenys i Canet va a bon ritme però s'endarrerirà per les obres dels col·lectors

MONTSERRAT MARTÍNEZ . Pineda de Mar
L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), ha aturat les obres dels col·lectors de la depuradora. Morell, que va anar dimecres a aturar els operaris que havien començat a treballar, no vol que les obres comencin fins que hi hagi acord per al traçat dels col·lectors des de la riera fins a Montpalau. Diu que també està pendent que l'Agència Catalana de l'Aigua faci un acte a Pineda per explicar el projecte. La directora de l'ACA, Marta Lacambra, entén Morell i ho atribueix tot a «un malentès». D'altra banda, les obres de la depuradora dels dos Arenys i de Canet porten una mica de retard i, si no es resol, no podrà entrar en funcionament per aquest estiu.


+ Una imatge de les obres de construcció de la depuradora d'Arenys de Mar, Arenys de Munt i Canet.  Foto: QUIM PUIG.
Les obres de la depuradora de l'Alt Maresme, pendent des de fa deu anys i que ha de solucionar el problema de les aigües residuals de Pineda, Calella, Malgrat, Santa Susanna i Palafolls, han patit un nou revés. Dimecres passat, l'Agència Catalana de l'Aigua va engegar les obres de col·locació dels col·lectors del tram que està fora de discussió -el que va des de la planta decantadora fins a la riera-. Els operaris van començar a treballar al costat de la decantadora. L'alcalde de Pineda, Joan Morell (CiU), va fer aturar aquestes obres. El mateix alcalde ha explicat que va fer que els operaris paressin de treballar. Morell afirma tenir dues raons de pes per haver-ho fet: el primer, que aquestes obres, que han de suposar l'aixecament de l'avinguda del Consolat de Mar i del passeig marítim, no entorpeixin la temporada turística. L'alcalde insisteix que per Setmana Santa, a l'abril, no hi pot haver cap màquina treballant. Morell ha assegurat que hi havia hagut converses amb l'ACA perquè aquesta part de les obres es posessin en marxa al novembre passat, ja que així hi havia més marge per treballar. L'alcalde remarca que aquestes obres s'hauran d'aturar per Setmana Santa. L'altre motiu que esgrimeix Morell per no permetre que les màquines comencin a aixecar el passeig marítim del municipi és que encara no hi ha acord sobre el traçat que tindran els col·lectors, en el tram que anirà des de la riera fins a l'antiga pedrera de Montpalau, on es construirà la planta depuradora. «Hem de posar-nos abans d'acord. No vull que comencin les obres fins que estigui això clar. No vull que m'acusin de dir una cosa i fer-ne una altra», ha manifestat l'alcalde. Un dels compromisos tant de l'Ajuntament com de l'ACA és que els tècnics de l'administració catalana expliquin als pinedencs els ets i uts del projecte. Morell ha informat que divendres té una reunió amb responsables de l'Agència Catalana i que és possible que d'aquesta trobada surti una data p er fer l'acte públic informatiu a Pineda. Per la seva part, la directora de l'Agència Catalana de l'Aigua, Marta Lacambra, ha confirmat que les obres van començar dimecres passat i que l'alcalde de Pineda les va fer aturar. Marta Lacambra entén la posició de Morell per la «controvèrsia social» que s'ha generat al municipi al voltant del projecte i la possibilitat sobre el paper que els col·lectors passin per la llera de la riera. Marta Lacambra ha assegurat que s'atendrà la petició de fer l'acte públic informatiu del projecte de la depuradora. La directora de l'ACA atribueix el fet que l'alcalde de Pineda fes aturar les obres a «un malentès», així com que aclarit aquest petit enrenou les obres es poden posar en marxa aviat.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Pintades a Premià de Mar i Premià de Dalt Diumenge passat, 12 de gener, uns veïns dels barris Santa Maria i Santa Anna-Tió, que pertanyen a Premià de Mar i a Premià de Dalt respectivament, ens van comunicar que durant aquella nit algú es va entretenir fent pintades a les parets de la nostra zona esportiva de la Petanca. Nosaltres, com a membres de l'associació de veïns, les vam anar a veure. De camí vam veure més pintades a la paret del col·legi que hi ha abans d'arribar a la Petanca. S'hi podien llegir insults i desqualificacions contra l'alcalde de Premià de Dalt, senyor Baliarda. Arribats a les pistes de futbol i bàsquet (o millor dit, l'única pista que existeix ara, perquè han marcat les pistes de bàsquet a sobre de les de futbol sala, amb el problema que ara o es juga a futbol o a handbol, o es juga a bàsquet), vam veure que en una paret acabada de pintar de blanc s'havien pintat de nou paraules contra l'alcalde i el partit polític al qual pertany i, de passada, es recordava la tragèdia que passen a Galícia en una pintada on deia « Nunca Mais ». Al menys hi ha algú al nostre barri amb una mica de consciència social. Van passar uns quants dies i vam tenir una sorpresa quan vam veure que les pintades del col·legi on s'insultava l'alcalde havien estat esborrades. Això sembla normal si no fos que aquestes parets feia anys que estaven plens de pintades i brutícia. A la Petanca, fins a les obres ningú s'havia dignat a fer-hi una capa de pintura, quan tot estava ple de grafits. Sembla que si en aquest poble no fan pintades contra l'alcalde, els llevapintures de l'Ajuntament no tenen res a fer. La solució a la neteja de totes les façanes i parets on hi ha pintades ja sabem que és fer pintades contra l'alcalde i segur que en poc temps tenim el barri net. Au, doncs, a comprar un pot de 5 quilos de pintura, exigirem que ens els subvencioni l'Ajuntament.

> La depuradora dels dos Arenys i Canet, un pèl tard

> LES FRASES

> Més entrebancs per a la depuració d'aigües a l'Alt Maresme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.