| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 28 de març de 2024

Catalunya apallissa la selecció nacional francesa en l'amistós disputat a Mataró

Els catalans continuen amb optimisme la preparació per al mundial d'Holanda que es disputa a l'octubre de l'any vinent

CORFBOL

GERARD ARIÑO . Mataró
La selecció catalana de corfbol es va imposar ahir per un contundent 26-8 al conjunt nacional francès en el partit disputat al pavelló mataroní dels Maristes Valldemia. Els jugadors catalans, dirigits pel català Toni Jurado i l'holandès Wim De Groot, no van tenir problemes per distanciar-se en el marcador ja en els primers minuts i afrontar la segona part amb total tranquil·litat. El resultat al descans era de 15-5. Al final, tant jugadors com tècnics es mostraven satisfets del joc exhibit. Amb aquest partit, Catalunya continua la seva fase de preparació per al mundial que es disputarà a l'octubre de l'any vinent a Holanda, un dels països bressol d'aquest esport, que està a punt de celebrar el seu centenari.

+ A l'esquerra, el català Juanjo García llança a cistella. A la dreta un dels moments del partit disputat ahir al pavelló dels Maristres Valldemia.  Foto: ALBERT CAMPS.
26 CATALUNYA: Luis Rosa (3), Dani Vidaña, Raquel Varela (6), Cristina Visconti, Alberto Vidaña (3), Juanjo García (2), Meritxell Arderiu (5), Marta Flores -equip inicial-, José Manuel Castillo, David Guzmán (2), Carlos Pérez (1), Rosendo García (1), Xavi Vidal (1) i Alícia Salvador (2). 8 FRANÇA: Lisa Laroudie (1), Laure Mazenod, Karen Chapus, Laure Laroudie (1), Julien Laroudie, David Soulier (1), Simon Degache (2), Eric Dupuy (1), Beatrice Rouchon, Cyrille Rival i Ludovic Angebault (2). Evolució del marcador: 1-0, 2-0, 3-0, 3-1, 4-1, 4-2, 5-2, 5-3, 6-3, 6-4, 7-4, 8-4, 9-4, 10-4, 11-4, 11-5, 12-5, 13-5, 14-5, 15-5 (descans) 15-6, 16-6, 17-6, 18-6, 19-6, 20-6, 21-6, 22-6, 22-7, 23-7, 24-7, 25-7, 25-8, 26-8. Àrbitres: Núria Hernández i Antonio Vargas. El pavelló del Maristes Valldemia va ser l'escenari ahir al migdia del partit amistós de corfbol entre les seleccions nacionals de Catalunya i França. En el partit que obria el torneig 4x4 organitzat per la Unió Catalana de Corfbol, els catalans no van tenir cap problema per derrotar els francesos per un clar 26-8. Ja en els primers compassos, els locals van demostrar la seva superioritat tant en els llançaments des de la llarga distància com des de sota de la cistella. En els primers trenta minuts, l'encert de jugadors com Raquel Varela i Meritxell Arderiu, que van ser les màximes anotadores amb 6 i 5 cistelles respectivament, o Luis Rosa i Alberto Vidaña, clars dominadors al pal baix, van ser essencials per aconseguir ràpidament una renda favorable. En el segons temps, els canvis introduïts des de la banqueta catalana i la claredat del resultat van fer relaxar els locals que, tot i així, van continuar incrementant el seu avantatge fins al 26-8 final. Tot i la diferència evident entre els dos equips, el partit va ser profitós per anar fent proves de cara al mundial que es disputa a Holanda. En els pròxims mesos continuarà la preparació i per Setmana Santa es tà prevista un estada a Holanda, país del seleccionador Wim De Groot.