| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 25 d'abril de 2024


dijous, 19 de desembre de 2002
>

Hilados y Tejidos Puigneró tanca la planta de Prats de Lluçanès i només salva 60 llocs de treball dels 280

Els recol·locarà a la factoria de Sant Bartomeu del Grau, la «que té més viabilitat»

EFE . Vic (Osona)
La direcció de l'empresa Hilados y Tejidos Puigneró va anunciar ahir la decisió de tancar els propers dies la planta que té a Prats de Lluçanès, on treballen 280 persones, 60 de les quals seran traslladades a la factoria de Sant Bartomeu del Grau i, la resta, aniran a l'atur. Així ho va explicar en roda de premsa el director general de la companyia, Pere Puntí, qui, en sortir de la reunió celebrada amb el comitè d'empresa, va mantenir que la decisió era «inevitable»


+ Josep Puigneró, en una foto del mes passat, quan va ser jutjat per segona vegada per un delicte ecològic en haver abocat productes tòxics en rieres d'Osona.  Foto: EFE.
«Aquesta decisió era inevitable si el que es volia era redimensionar l'empresa», va dir el director general de la companyia, que ja va tancar fa uns mesos la seva factoria de Roda de Ter (Osona). Actualment, a la planta d'acabats de Sant Bartomeu de Grau, «la que té més viabilitat», segons Pere Puntí, hi treballen 525 persones. Els sindicats, en conèixer la decisió, es van reunir en assemblea amb els afectats de Prats de Lluçanès, i van anunciar mobilitzacions de protesta per les pròximes setmanes en contra del tancament. En la seva compareixença, Puntí va anunciar que a partir del dia 3 de gener l'empresa començarà a negociar amb els treballadors sobre les indemnitzacions o les noves feines, en el cas dels 60 que es traslladaran a Sant Bartomeu. Un total de 40 persones continuaran amb les mateixes feines que a Prats, fins i tot a les mateixes màquines, que es traslladaran, i els 20 restants seran recol·locats. Hilados y Tejidos Puigneró, l'empresa tèxtil espanyola més important fins al 2000, va presentar un expedient de suspensió de pagaments al novembre d'aquell any amb un passiu declarat de 26.000 milions de pessetes i un pla de viabilitat que ha culminat amb l'anunci de tancament de la planta de Prats de Lluçanès. Fundada pels germans Rosendo i Josep Puigneró Sargatal el 1956, l'empresa ja va presentar una suspensió de pagaments el 1983. Josep Puigneró va ser el primer industrial espanyol empresonat per delicte ecològic.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Un anunci esperat

> Bush lloa la solidesa d'Aznar contra el terrorisme

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.