| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dissabte, 15 de setembre de 2001
>

Pineda demana que els col·lectors de la depuradora no passin per la riera, sinó per la carretera d'Hortsavinyà

Es tractarà en una reunió dilluns, i el PSC demana un ple per debatre el projecte

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
L'Ajuntament de Pineda i la Generalitat negociaran la setmana que ve la possibilitat que els col·lectors que connectaran amb la depuradora no passin per la riera, sinó per la carretera d'Hortsavinyà. L'alcalde, Joan Morell (CiU), es reuneix dilluns amb el conseller de Medi Ambient, Felip Puig, per acabar d'enllestir els detalls del projecte, que ha de començar a executar-se ben aviat. Per la seva part, el PSC, a l'oposició, confia que hi hagi un debat públic sobre aquest projecte.


+ Terrenys de l'antiga pedrera de Montpalau, on es preveu construir la planta depuradora de l'Alt Maresme.  Foto: M.M.
Joan Morell ha explicat que dilluns té una reunió a l'Agència Catalana de l'Aigua per parlar del projecte de construcció de la depuradora de l'Alt Maresme, que es farà a l'antiga pedrera de Montpalau, a cavall entre Pineda i Tordera. Un dels temes que es tractaran és la proposta de Pineda avalada pel govern, l'oposició, la plataforma Salvem la Vall de la Riera i partits polítics que els col·lectors que han de connectar l'actual planta decantadora amb la depuradora no passin per la riera. La idea és que els col·lectors s'instal·lin a la carretera d'Hortsavinyà i d'aquesta manera, estalviar possibles efectes negatius sobre la riera. La possibilitat que pugui ser finalment així depèn, però, segons apunta l'alcalde de Pineda, de la Diputació de Barcelona, que és la titular d'aquesta via. Joan Morell entén que aquesta solució és positiva, però que pot ser que no pugui dur-se a terme. En la reunió de dilluns també parlaran d'altres aspectes, com la data de començar les obres, el tractament terciari de les aigües depurades a la planta o la realització d'un estudi d'impacte ambiental. El portaveu dels socialistes, a l'oposició, Josep Lluís Fillat, recorda que el govern de CiU i PP ha de convocar un ple per debatre públicament aquest projecte de construcció de la planta depuradora de l'Alt Maresme. Fillat ha explicat que el seu grup ho va demanar quan va presentar les al·legacions i que és un debat pendent. El socialista creu necessari que hi hagi un debat polític sobre aquest projecte tan important per al municipi, que alhora generi un posicionament oficial de l'Ajuntament pinedenc. El líder del PSC ha apuntat que el seu grup ja ho havia demanat per escrit, però que el govern ha al·legat un defecte de forma per no convocar aquest ple extraordinari sobre la depuradora. Fillat confia que com a mínim el pròxim ple tracti aquest debat sobre el projecte. L'alcalde ha dit que s'ha arribat a un acord amb el PSC i que entén que el ple extraordinari per debatre el projecte de la depuradora ja no té sentit. Tot i això, Morell ha assegurat que en el pròxim ple aquest tema sortirà i ja se'n parlarà a fons.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Pineda no vol que els col·lectors de la depuradora passin per la riera

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.