| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 20 d'abril de 2024


divendres, 2 d'agost de 2002
>

Medi Ambient investiga la mort per possible enverinament de dos gossos a Bítem

El propietari dels animals, Esteve Carles, denuncia la desaparició de dos exemplars més

ROSER ROYO . Bítem
La direcció general de Patrimoni Natural i Medi Físic del Departament de Medi Ambient està investigant la mort per possible enverinament de dos gossos a Bítem. El propietari dels animals, Esteve Carles, els va trobar la setmana passada quan feia uns dies que se li havien escapat de la finca particular on els té lligats. D'acord amb l'acta de Medi Ambient, es podria tractar d'un cas d'enverinament ja que prop de la finca de Carles i just al costat d'on va aparèixer mort un dels gossos, hi ha una gàbia de perdius d'una societat de caçadors i s'estudia la possibilitat que algú hi posés verí per «eliminar depredadors».


+ Un dels gossos d'Esteve Carles, que va aparèixer mort al costat d'una gàbia de perdius.  Foto: R. ROYO.
«Fins que no tinguem el certificat del veterinari no podrem assegurar que es tracta d'un enverinament», va manifestar ahir el veí de Bítem Esteve Carles, propietari dels dos gossos que la setmana passada van aparèixer morts a Bítem, i va dir, però, que aquesta és la causa més probable de la mort dels animals. Es tracta de dos exemplars de podencs encreuats amb gossos conillers que s'utilitzen principalment per a la caça del porc senglar, i els tenia lligats a la seua finca particular situada a la partida del Palmeral de Bítem. El primer va aparèixer mort a principis de la setmana passada dins de la mateixa finca, i el segon, just al costat d'una gàbia de perdius de la Societat de Caçadors de Bítem, situada a uns 300 metres de la seua finca. Aquesta circumstància fa pensar que algú, per evitar o eliminar possibles depredadors que poguessen atacar les perdius, hi posés verí, tal com fa referència l'acta de declaració dels agents rurals. Arran d'aquest incident el Departament de Medi Ambient ha obert una investigació per esbrinar les causes de la mort dels gossos, alhora que va practicar l'aixecament del cadàver d'un gat que també va aparèixer mort molt a prop de la gàbia de les perdius per practicar-li l'autòpsia i dictaminar si va morir per enverinament. D'altra banda, Esteve Carles també ha denunciat que dos gossos més de la seua propietat també han desaparegut i desconeix si han estat robats o també han mort enverinats. L'home va manifestar ahir el seu disgust per la mort i la desaparició dels animals. «No vull apuntar ningú perquè fins que no es demostre que els han enverinat no puc acusar a ningú, però això no són maneres de fer les coses.»

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Els robatoris de gossos, l'altra preocupació dels caçadors

> Medi Ambient investiga la mort de dos gossos a Bítem que podrien haver estat enverinats

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.