| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


dilluns, 10 de juny de 2002
>

Alerten que cal preservar el patrimoni de la vall de la riera de Pineda

Un estudi recull aquesta riquesa perquè es tingui en compte en l'obra de la depuradora

MONTSE MARTÍNEZ . Pineda de Mar
La vall de la riera de Pineda té «un conjunt patrimonial modest, però d'un valor considerable». Aquesta és la valoració que fa el director de l'Institut del Patrimoni Cultural de la Universitat de Girona, Josep Maria Nolla, en l'informe que ha fet del patrimoni arqueològic per encàrrec de la Plataforma Salvem la Vall de la Riera. La plataforma fa un toc d'alerta sobre aquest patrimoni i demana que es prenguin les mesures adequades per preservar-lo de les obres de la depuradora.


+ La imatge de la neteja de la riera, que fa uns mesos es va fer per reclamar-ne la preservació.  Foto: F. SANTIAGO
David Pavón, en representació de la plataforma de Pineda, va explicar que durant diferents activitats de l'entitat s'havien detectat diverses troballes i restes. Davant això i per l'esperit de reivindicació de la riquesa de la vall de la riera, la plataforma va decidir encarregar un informe a un expert. D'aquesta manera, el director de l'Institut del Patrimoni Cultural de la UdG, Josep Maria Nolla, ha elaborat aquest informe, que se centra específicament en el curs de l'aigua de la riera, que és la part més afectada per les obres dels col·lectors de la planta depuradora, per on la Generalitat preveu fer-hi passar aquests col·lectors. L'informe destapa tot un seguit de troballes i restes de valor arqueològic destacat. David Pavón ha remarcat que les restes que estan més afectades per les obres que s'hi preveuen fer són les del ja popular Pont del Diable, les de dos murs amb forma de T, que havien estat la sustentació de la canalització d'un aqüeducte, així com un mur romà que hi ha a prop de Can Cua. La voluntat de la plataforma és donar un toc d'alerta sobre aquestes restes i conscienciar sobretot les administracions, especialment a la Generalitat, que cal tenir-les molt en compte a l'hora de fer les obres de la depuradora. L'informe del catedràtic Nolla també parla d'altres restes de gran interès, algunes d'elles força conegudes, com la font del Ferro, el Molí fariner de Can Marquès o el forn de calç de Can Marquès. L'informe arqueològic i arquitectònic que s'ha presentat inclou cartografia amb tots els elements col·locats sobre el terreny i també fotografies.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Un estudi més a fons

> Presenten un estudi que defensa el valor de la vall de la riera de Pineda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.