| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dissabte, 18 de maig de 2024


diumenge, 7 d'abril de 2002
>

El Celler de Can Roca i l'alcalde de Llagostera, premiats amb les Mosques de la Informació

El filòleg Modest Prats, el llibreter Guillem Terribas i el radiofonista Joan Albert Argerich van rebre els premis especials

SÍLVIA BARROSO . Girona
Joan i Josep Roca, del restaurant El Celler de Can Roca, van rebre ahir la Mosca de Sant Narcís que atorguen els periodistes gironins a les persones que promouen les comarques gironines. L'altre guardó més cobejat de les Mosques de la Informació, la Mosca Grossa, va ser per a l'alcalde de Llagostera, Lluís Postigo, per la seva voluntat de facilitar la feina als periodistes. La Mosca Borda, pensada per a aquells que posen traves a la informació, era per a la Subdelegació del Govern estatal, però se la va endur la delegada de Medi Ambient, Anna Figuerola, en ser l'única nominada de la categoria que va anar a l'acte. Els guardons especials van ser per al filòleg Modest Prats, el llibreter Guillem Terribas i el radiofonista Joan Albert Argerich.


+ Els premiats amb el president a Girona del Col·legi de Periodistes, Enric Matarrodona, a l'esquerra, i la degana, Montserrat Minobis, al centre.  Foto: M. RUIZ.
El nom dels guanyadors de la 14a Mosca de Sant Narcís semblava escrit en l'escultura realitzada pel banyolí Lluís Vilà per als premiats: una llesca de pa amb dos o tres mosques al damunt, tot de ferro. Un guardó gastronòmic per als responsables que la cuina gironina tingui un segon restaurant a més d'El Bulli amb dues estrelles Michelin. «Nosaltres fem la nostra feina al restaurant, sou vosaltres [els periodites] que la difoneu», va dir Joan Roca en recollir el premi que li atorgaven per la seva contribució a la difusió de la realitat gironina. Els germans Roca van ser escollits per 56 dels 116 periodistes que havien votat. En segon lloc va quedar el presentador de Set de nit, Toni Soler, que va rebre 46 vots per la difusió que fa de la seva condició de figuerenc. «Dir que ets empordanès a Barcelona ven, per tant no és una heroïcitat sinó un acte d'oportunisme, i ho continuaré fent», va advertir en agrair la nominació. El tercer classificat, amb 14 vots, va ser la Fundació Espais. El guardonat que va obtenir una majoria més àmplia va ser Lluís Postigo, que va arrasar amb 77 vots en contrast amb els 19 de la Federació de la Confraria de Pescadors i els 20 de la delegació del Departament de Sanitat i es va endur la Mosca Grossa per la col·laboració amb la premsa, especialment en les setmanes en què es va intentar evitar la instal·lació de la línia d'alta tensió de les Gavarres. «Voldria que recordéssiu Llagostera com un poble enèrgic, i no només perquè ja tenim la línia que no volíem, i mosquejat, ja que ara rebem aquesta mosca i també som dipositaris de la guanyada per l'Associació Antilínia», va recordar fent un joc de paraules. La Mosca Borda va ser rebuda amb esportivitat per la delegada del Departament de Medi Ambient, a diferència de la Subdelegació del Govern estatal (la més votada) i l'empresa Air Nostru m, que no van anar al dinar, a l'Escola d'Hostaleria.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> La llengua, l'agitació cultural i la veu de Ràdio 4

> Joan Albert Argerich, la ràdio al servei dels ciutadans

> Postigo i el Celler de Can Roca, mosques de la informació Grossa i de Sant Narcís, i Brell, Mosca Borda

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.