| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 7 de maig de 2024

Catalunya supera Polònia i es jugarà la setena plaça de l'europeu contra Hongria

El CE Valldemia va complir amb nota el seu paper d'amfitrió i el pavelló va presentar una bona entrada durant tota la jornada

CORFBOL

X. AGUSTÍ / S. OÑATE . Mataró
La selecció de Catalunya es va imposar a Polònia (10-7) en el seu primer partit de la fase final i avui es jugarà contra Hongria la possibilitat d'acabar setena en l'europeu de corfbol. El CE Valldemia va complir amb bona nota el seu paper d'amfitrió i durant tota la jornada el pavelló del col·legi mataroní va presentar una bona entrada d'aficionats i curiosos d'un esport tan original com desconegut. Les seleccions de la República Txeca i, sobretot, Holanda van posar l'espectacle i ja s'han guanyat el passi a la final de Terrassa després de superar els seus respectius rivals, Portugal (12-25) i Gran Bretanya (8-30), sense contemplacions. En el tercer partit de la jornada, Hongria es va imposar a Eslovàquia per 15-9.

+ A dalt, partit entre Catalunya i Polònia. A sota, Melero i De Die en l'acte de benvinguda, i una imatge d'Holanda-Gran Bretanya.  Foto: L. SERRAT / X. AGUSTÍ.
EUROPEU 10 CATALUNYA: Arderiu, Cortés, Flores, Pulgar, Salvador (1), Varela (2), Visconti, Barbero, R. García (1), J. García, Guzmán (3), Pérez (1), Rosa Blanco, A. Vidaña i D. Vidaña (2). 7 POLÒNIA: Kuich (1), Kordas (1), Bal, Kozanecka, Tarasiewicz, Orlowska, Sosinski, Dabrowski, Lubanski (3), Lewczuk (1), Golawski, Soloducha (1O) Myc i De Rudder. Punts: 1-0 (1') Varela, 2-0 (9') Varela, 3-0 (10') Salvador, 3-1 (12') Lewczuk, 4-1 (13') Guzman, 4-2 (22') Lubanski, 4-3 (24') Kuich, 5-3 (37') Pérez, 6-3 (40') García, 7-3 (41') Guzman, 8-3 (42') Vidana, 8-4 (43') Kordas, 8-5 (45') Lubanski, 8-6 (47') Lubanski, 8-7 (48') Soloducha, 9-7 (53') Vidana i 10-7 (56') Guzman. Catalunya va superar ahir amb notable el seu primer partit de la fase final que la selecció està disputant per poder aspirar a finalitzar l'europeu en la setena posició. Els catalans van encetar el matx amb un contundent 3-0. Raquel Varela va ser l'encarregada de trencar el gel amb dos magnífics punts a llarga distància (més de 4 metres). Alicia Salvador va repetir la gesta i al minut 10 va anotar el tercer per a la selecció. Els polonesos van tenir nombrosos llançaments però la defensa catalana no va donar gaires opcions. Durant el primer quart d'hora, Catalunya va portar el pes del partit i només va trencar la ratxa un punt de Polònia al minut 13. A l'equador de la primera part, els polonesos van fer gal·la d'un magnífic tir exterior i van anotar 2 punts més abans del descans (4-3). A la represa, els jugadors de Tobaruela no van perdonar cap opció d'anotar i, en poc més de cinc minuts, ja havien sumat un es candalós parcial de 4-0. Quan semblava que el partit estava força decantat, tres punts dels polonesos quan faltaven 12 minuts per al final revifava un marcador perillosament igualat (8-7). El colofó a aquest disputat partit van ser dos punts de Vidana i Guzman que deixaven el matx en un definitiu 10-7.