| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimecres, 24 d'abril de 2024

dissabte, 6 d'abril de 2002
>

La República Txeca i Holanda es guanyen el passi a la final

JOSEP XAVIER AGUSTI . Mataró
La República Txeca i Holanda van complir els pronòstics i es van assegurar el passi a la final de l'europeu després d'oferir un gran espectacle i desfer-se de Portugal (12-25) i Gran Bretanya (8-30), respectivament. En el primer partit de la jornada, el conjunt txec es va mostrar com un grup molt cohesionat i va superar l'equip portuguès amb més facilitats de les previstes. Al descans, ja guanyaven per un parcial de 5-11. Després de la represa, els txecs van mantenir el seu encert en els llançaments de llarga distància (més de 4 metres) i van ampliar la seva renda al marcador. El segon partit de la jornada va ser un passeig per a Holanda, que va aconseguir el resultat més contundent del campionat. Al descans, l'equip taronja ja guanyava per un contundent 3-14. La superioritat dels holandesos va ser total i el considerat millor jugador mundial de l'actualitat, Leon Simons, amb prou feines va jugar uns minuts. En atac, els seus millors arguments van ser el veterà Taco Poelstra, considerat el millor jugador de la història, i Heleen van der Wilt, tots dos amb sis punts cadascun. La segona meitat va ser un tràmit i els holandesos van fer algunes jugades de cara a la galeria. Tot seguit, Hongria es va imposar a Eslovàquia (15-9) en un partit molt més ajustat que els anteriors. La primera meitat va tenir diferents alternatives. Els hongaresos van prendre la iniciativa (0-4), però l'equip d'Eslovàquia va capgirar el marcador abans del descans (4-5). A la represa, Hongria es va tornar avançar (10-5) i ja no va cedir fins al final.