| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | diumenge, 5 de maig de 2024


dijous, 30 d'agost de 2001
>

Pomés i Morenés intercanvien informació sobre les detencions del comando Barcelona

Els dos dirigents es van reunir ahir a Madrid

EFE . Madrid
El secretari d'Estat de Seguretat, Pedro Morenés, i el conseller d'Interior, Xavier Pomés, es van reunir ahir durant més de dues hores per analitzar les dades sobre les últimes detencions i accions relacionades amb ETA a Catalunya. En la reunió, després de la qual no es van fer declaracions, també hi van participar comandaments dels cossos i forces de seguretat de l'Estat i dels Mossos d'Esquadra.


+ El conseller d'Interior, Xavier Pomés, i el secretari d'Estat de Seguretat, Pedro Morenés, ahir a Madrid.  Foto: EFE.
La reunió, segons fonts dels assistents, va tenir un caràcter «molt tècnic i policial» i durant la qual es va produir un intercanvi d'informació entre les forces de seguretat de l'Estat i els Mossos d'Esquadra, després de les últimes detencions practicades a Catalunya. Aquesta trobada s'emmarca en els contactes recentment establerts entre els departaments de l'Interior del govern espanyol i els de les comunitats autònomes que tenen policia pròpia (el País Basc i Catalunya). La reunió va servir per analitzar l'actuació de la Guàrdia Civil, que va desarticular divendres el comando Barcelona d'ETA reconstituït, que s'estava preparant per cometre un atemptat imminent i als membres del qual es van comissar uns 275 quilos d'explosius i abundants armes i documentació amb objectius de l'organització. Col·laboració dels Mossos El vicepresident primer del govern espanyol i ministre de l'Interior, Mariano Rajoy, va explicar llavors que l'operació, que havia estat prèviament comunicada als Mossos d'Esquadra i a l'Ertzaintza, «ha frustrat la intenció d'ETA d'establir un comando d'alliberats a Barcelona» i va impedir una nova campanya d'atemptat a Catalunya, tant contra persones com contra interessos turístics. En aquest sentit, ahir es va recordar que l'organització terrorista ETA ha escollit Catalunya com a objectiu d'una de les seves últimes accions: la col·locació d'un cotxe bomba el dissabte 18 d'agost, a l'aparcament de l'hotel Cala Font de Salou (Tarragonès), que va provocar tretze ferits lleus i que va obligar a desallotjar un total de 824 persones, entre clients i treballadors de dos hotels i veïns d'un edifici d'apartaments pròxim al lloc del sinistre. Declaracions de Cotino D'altra banda, el director general del Cuerpo Nacional de Policía, Juan Cotino, va dir ahir, en relació amb la desarticulació del comando Barcelona d'ETA i després de conèixer els plans de l'organització d'atemptar contra el supermercat Alcampo del Mataró Parc, que «qualsevol ciutadà espanyol pot ser objectiu dels terroristes». El director general de la Policía Nacional va recordar que de les investigacions realitzades es desprèn que hi havia altres objectius concrets del comando desarticulat ara, com polítics del PP i del PSOE i periodistes.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Pomés i Morenés intercanvien informació sobre les detencions del comando Barcelona

> Els esquàters es desvinculen d'ETA

> Pomés i Morenés intercanvien informació sobre les detencions del comando Barcelona

> Nou retard en la inauguració de la plaça de la Sardana de Premià de Mar

> Pomés i Morenés intercanvien informació sobre les detencions del comando Barcelona

> Garzón ordena la detenció d'una noia que va fugir del Gironès el dia de les detencions

> ETA intentava un Hipercor a Mataró

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.