| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | divendres, 29 de març de 2024


divendres, 22 de febrer de 2002
>

Detenen una dona com a presumpta autora de l'assassinat de la mataronina Helena Jubany

Es manté el secret de sumari sobre la mort de la jove, de qui es va dir que s'havia suïcidat

RICARD PALOU . Mataró
La policia ha detingut una veïna de Sabadell com a presumpta autora de la mort, al desembre passat en aquesta població, de la mataronina Helena Jubany. La detenció, practicada fa dies, afegeix una mica de llum a la mort de la jove, de qui s'havia dit que s'havia suïcidat. Encara hi ha, però, força ombres. Jubany, de 27 anys i força arrelada a moviments culturals del Maresme i el Vallès, va aparèixer morta al pati interior d'un bloc de pisos de Sabadell, on vivia. Tot i la detenció i el posterior ingrés a presó de la principal sospitosa, el jutge manté el secret de sumari sobre el cas.


+ Helena Jubany, en una imatge facilitada ahir per la seva família.
Helena Jubany no es va suïcidar, com es va dir, sinó que va ser assassinada. Ahir, tres mesos després de la seva mort, la família de la jove va trencar el silenci per confirmar un rumor conegut al centre de la ciutat, però protegit a pany i forrellat per la família i la policia amb l'objectiu de facilitar les investigacions, fetes sota secret de sumari. La detenció, el dia 12 passat, i el posterior ingrés en presó preventiva d'una dona de 35 anys com a presumpta autora del crim, ajuda a resoldre un primer interrogant. N'hi ha, però, molts altres. Com ara, el mòbil. Helena Jubany, de 27 anys, va aparèixer morta el 3 de desembre passat al pati interior d'un edifici situat a la confluència dels carrers Calvet i Estrella i Güell i Ferrer del barri de la Sol i Padrís de Sabadell. Segons van explicar ahir fonts policials, anava despullada, presentava cremades recents a diferents parts del cos i una ferida oberta al crani que va dificultar-ne la identificació. En la posterior autòpsia, es va fixar l'hora de la mort cap a tres quarts de cinc de la matinada. Al cos no hi van trobar signes de violència com ara hematomes ni esgarrinxades. No va ser fins a l'endemà dels fets que el pare de la jove va reconèixer el cadàver. El fet que el cos fos localitzat lluny d'on vivia la víctima, al barri sabadellenc de la Creu Alta, va alimentar les sospites de la policia, alhora que el convenciment de la família des del primer moment. Les primeres investigacions van donar com a fruit la localització de la roba de la víctima en un lloc diferent des d'on suposadament l'havien llançat. Això, i l'interrogatori dels veïns de l'immoble, va facilitar la detenció de Montserrat Careta i Herrera, que hi vivia i mantenia relació amb la víctima «a través d'un col·lectiu amb el qual col·laborava», segons va explicar ahir la família Jubany. Tot i que el jutge no ha aixecat el secret de sumari, per la qual cosa no es descarten més detencions, l'advocat dels familiars, Pep Manté, es va referir ahir a «proves concloents» per a la imputació de l'única detinguda.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Un dol en silenci

> Periodista, bibliotecària i inquieta

> Detenen una dona per la mort d'una jove de Mataró fa tres mesos a Sabadell

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.