| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 16 d'abril de 2024


dimarts, 15 de març de 2005
>

Projecten un recorregut espiritual i laic entre Sant Feliu de Guíxols i Núria per fer-lo a peu pels carril bici

El Consorci de les Vies Verdes apadrina el projecte «La sal de la vida», d'ECA Global

JORDI CASAS . Girona
El Consorci de les Vies Verdes i la Fundació ECA Global han projectat un recorregut a peu per etapes a través dels carrils bici gironins entre Sant Feliu de Guíxols i el santuari de Núria, al qual cadascú podrà donar caràcter espiritual o laic. Es tracta d'un viatge simbòlic, La sal de la vida , que consisteix a retornar a la natura la seva essència, l'aigua. Els qui facin la ruta han de transportar aigua de mar fins al santuari ripollès. El Bisbat i els ajuntaments de la ruta hi donen suport.


+ Des de l'esquerra, Xavier Corominas, Xavier Soy, amb l'ampolla d'aigua de mar, i Emili Mató.  Foto: J.C.
La ruta de 150 quilòmetres -100 per carrils bici- té un marcat caràcter personal de trobada amb un mateix, catàrtic, iniciàtic i de transformació, segons el promotor de la idea, el director de la Fundació ECA Global, exalcalde de Salt i un dels pares dels carrils bici, Xavier Corominas. «La idea és que et purifiques quan camines», va sentenciar ahir en roda de premsa. Per això, els motius per fer la ruta poden ser espirituals, en forma de pelegrinatge fins a Núria; tel·lúrics -el santuari és un important centre d'energia de la terra-, o simplement contemplatius, de foment de les relacions humanes o d'interrelació amb el territori i la seva gent. Corominas ho va exemplificar amb un parell d'exemples casuals. «Fer els carrils bici a peu et permet disfrutar, per exemple, d'un acordionista a peu de camí a la Vall de Bianya o observar Llagostera amb el teló de fons del Pirineu nevat», va indicar. Ell mateix va fer al desembre les quatre primeres etapes de les vuit que es plantegen, entre Sant Feliu de Guíxols i Girona, i de dilluns a dijous de la setmana vinent farà en grup les que falten. Es tracta d'una experiència pilot que, segons el president de les Vies Verdes gironines, Xavier Soy, dóna un valor afegit al traçat de carrils bici, que, ara, sobretot fan servir per motius de salut i lleure gent del territori o forans que busquen un sistema alternatiu per conèixer el territori. Soy va destacar la voluntat del consorci d'ampliar l'oferta a l'entorn de la ruta verda. El gerent del consorci, Emili Mató, va remarcar que el projecte La sal de la vida potenciarà altres rutes antigues com ara la via romana del Capsacosta o el camí vell de Núria.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Vuit etapes i un carnet

> Projecten un recorregut entre Sant Feliu de Guíxols i Núria per fer a peu pels carrils bici

> Creen un recorregut a peu pels carrils bici entre Sant Feliu de Guíxols i Núria

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.