| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 23 d'abril de 2024


diumenge, 20 de febrer de 2005
>

El futur de la tèrmica de Cubelles en el nou pla energètic divideix el govern municipal

Els partits no es posen d'acord sobre l'operativitat de la comissió de seguiment

M. DE LAMO / C. MORELL . Cubelles
El grup municipal independent d'Iniciativa per Cubelles demana ara el manteniment de la comissió municipal de seguiment de la central tèrmica de Cubelles. Aquesta comissió es va crear per la possibilitat de convertir l'antiga central de gas i fuel en una nova planta de cicle combinat. Després de mesos sense avançar, els grups del govern han quedat dividits criticant la inoperància d'aquest òrgan i reclamant una solució. De fet, ni tan sols descarten el desmantellament de la central aprofitant la redacció del nou pla energètic de Catalunya, tal com ha proposat el PP al Parlament.


+ La xemeneia de la tèrmica des de les instal·lacions de la central davant de la platja.  Foto: EL PUNT
Si el PP va posar el dit a la plaga, va ser el grup independent Inciativa per Cubelles qui va obrir la caixa dels trons. Dilluns, els seus representants van comparèixer davant de les instal·lacions de la tèrmica de Cubelles per demanar a tots els partits que facin front comú a favor de la desaparició de la central de Cubelles en el nou pla energètic de Catalunya. La proposta dels independents -membres del govern- va posar de manifest la inoperància de la comissió de seguiment de la central, òrgan que va entrar en funcionament a petició d'ICV, «sense pressa per arribar a acords», segons el regidor d'aquesta formació Jordi Coch. L'endemà mateix, era el grup municipal d'ERC qui reclamava la desaparició de la comissió de seguiment i deixava el PSC i Entesa per Cubelles amb l'aigua al coll. L'alcalde, Josep Marcillas (Entesa) va reconèixer que la comissió no havia servit per arribar a acords, tot i que inicialment s'havia presentat com un òrgan de debat sobre el futur model energètic que Fecsa-Endesa volia implantar a la zona. Les queixes contra la tèrmica de Cubelles són històriques. Des de la seva implantació, a mitjan anys 70, la central ha estat un dels cavalls de batalla de la població. Però, ara, amb el creixement de la zona residencial fins a tocar de la central, les queixes s'han accentuat. Per ICV, l'actitud dels grups del govern ha provocat un nou «trencament» en la societat cubellenca. Però ara Iniciativa per Cubelles fa mig pas enrere i assegura que sempre ha donat suport al manteniment de la comissió de seguiment de la central. Els independents creuen que «és un moment històric» i recorden els compromisos del Pacte del Tinell.

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Amb el dit a la plaga

> Divisió política a Cubelles pel futur de la central tèrmica

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.