| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dijous, 18 d'abril de 2024


dijous, 17 de febrer de 2005
>

Penedès. El govern admet que la comissió de seguiment de la tèrmica de Cubelles està a punt de desaparèixer

PSC, Entesa i ERC reconeixen que l'organisme ha fracassat per l'absència de debat

MÍRIAM DE LAMO . Cubelles
La comissió de seguiment que havia de debatre el futur de la central tèrmica de Cubelles té les hores comptades, segons admet el mateix govern del municipi. Entesa per Cubelles, ERC i PSC reconeixen que la comissió, creada la primavera de l'any passat, no està complint els objectius amb que va néixer: negociar les propostes d'Endesa Generación entre govern i oposició. La falta d'acords entre els grups han provocat que tant ERC com PSC demanin directament que es dissolgui.

La comissió de seguiment de la tèrmica «no serveix per a res ara per ara», segons la regidora de Medi Ambient de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC). «Es tracta d'una comissió per seguir l'evolució de les negociacions amb la tèrmica, però no les estem tenint», diu Romero. La falta de noves propostes de l'empresa, sumada al fet que «cadascú vagi per la seva banda» treu sentit al funcionament de l'organisme, segons la regidora. «Jo estic a favor que desaparegui», reconeix la responsable de Medi Ambient a Cubelles. Els membres de la secció local del PSC a Cubelles tenien prevista una reunió ahir a la tarda per decidir la posició oficial sobre el futur de la comissió i de la mateixa tèrmica. Per la seva banda, el grup local d'Esquerra Republicana demanava ahir en un comunicat «la dissolució» de la comissió de seguiment. «Una comissió representada per tots els partits polítics amb representació al municipi de Cubelles, superant barreres personals i polítiques en benefici dels ciutadans del nostre poble, ara malauradament podem afirmar que no ha servit per a res», assegura la secció local. El regidor de Sanitat i Acció Social i representant d'ERC al govern, Joan Rodríguez Serra, critica l'«individualisme» dels partits de l'Ajuntament, així com la «demagògia» d'Iniciativa per Cubelles. «No hi ha hagut la voluntat de mantenir una cohesió a la comissió», assegura el regidor. Per Rodríguez Serra, el govern de Cubelles «ha d'assumir responsabilitats» sobre el futur de la central tèrmica del municipi, i no traspassar-les «al govern de la Generalitat».

 NOTÍCIES RELACIONADES

> Penedès. L'efectivitat de la comissió és nul·la, segons l'alcalde

>

> La comissió de seguiment de la tèrmica de Cubelles fa aigües

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.