| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
| Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | Top7 - Tots els fòrums | divendres, 29 de març de 2024

  Me’n recordo (del mot)

L’Avenç acaba de publicar Me’n recordo, de Joe Brainard, en traducció catalana de Màrius SerraI remember és el llibre que va inspirar Georges Perec el seu famós Je me souviens. Aquest subgènere de records és la tradició literària que hi ha al darrere de les últimes pàgines de Quiet.

El dilluns passat Me’n recordo es va presentar a la Llibreria La Central amb la lectura d’uns quants “recordos” de diversos escriptors. Posteriorment, L’Avenç ha obert un blog amb totes les aportacions fetes durant la presentació i la voluntat de suscitar-ne més. Sota teniu els tres enllaços. Com veureu, alguns recordos poden ser verbívors, com per exemple aquests dos que va pronunciar Màrius Serra:

Recordo el punt volat en boca de la Maria de Vilanova quan va dir-li a ma mare que estigués tranquiiil···la, que el nen, referint-se a mi, ja canviaria. Jo acabava de muntar un grup de rock, vestia de cuir i sospitava que la ela geminada era un invent dels catalanistes, però aquella dona sàvia que compartia el seu marit amb un museu i la carpa Juanita va deixar anar aquell tranquiiil···la amb tota la naturalitat del món i jo em vaig fer catalanista allà mateix.Recordo la nit que vaig descobrir la paraula belitre. La va dir l’Enric Casasses. 

Us demanem, doncs, recordos verbívors. Naturalment, el millor missatge rebrà un exemplar del Me’n recordo de Joe Brainard per gentilesa de l’editorial L’Avenç.

Aquí el bloc: http://menrecordo.blogspot.com/

Enllaç directe fotos: http://www.flickr.com/photos/lavenc/

Enllaç directe videos: http://www.youtube.com/user/lavenc1

 


----------
+ Veure tots els fòrums

+ Comparteix al Facebook o Twitter




Aportacions al fòrum:

# ideia, paiella i teiatro
Recordo quan algú em parlava d’una ideia que havia tingut. Això em donava la garantia, ja a priori, que aquella ideia seria catalanista i progressista. Jo en canvi només tenia idees, a les quals semblava que els faltava alguna cosa. Tenir ideies era ser molt més competent i original, més complet. Aquella mateixa persona també et podia anunciar el que cuinaria aquell mateix dia. Et deia que agafaria la paiella i amb una destresa absoluta prepararia un bon arròs negre amb sípia o algun mar i muntanya. Amb una paella està clar que no li sortiria amb un sabor tan exclusiu, exquisit i, sobretot, nostrat. El final de festa era quan aquesta persona t’explicava que aniria al teiatro (pronunciant-ho amb u final). La diversió estava assegurada: seria una obra distesa, amable, humorística, còmica. Contràriament, si se t’acudia d’anar al teatre, que és el que jo feia de tant en tant, la funció seria seriosa, fosca i, fins i tot, dramàtica.
Estela Bayarri Martín
14/06/2010 12:04



# Les calces
A una del les primeres festes universitàries una companya me va oferir una falda per posar-me. Jo la vaig rebutjar ja que portar calces és molt incomode i fa calor. Tothom se va sorprendre tot i que jo ho vaig trobar de lo més normal. Dos anys més tard vaig saber q estaven convençuts q el que no duia eren bragues (q al Principat és diu calces i q per mi significa: mitges- q són incomodes i fan calor!)
CCS
11/06/2010 19:41



# Tira peixet!
La primera vegada que vaig sentir "tira peixet!" estava assegut a la falda de la meva tia Montserrat. Tenia un recull enquadernat de Patufets d'abans de la guerra i me'n llegia fragments. En un acudit sobre pescadors, l'un deia a l'altre: "Tira peixet!". Humor blanc.
jms
11/06/2010 16:38



# La lloella
Recordo la primera vegada que vaig sentir la paraula "lloella". La digué la meva tia Cecília i volia referir-se a un parany, a una trampa. A la zona de les Gavarres, entre l'Empordà i el Gironès, una lloella és un dispositiu rudimentari per atrapar ratolins. És una deformació del normatiu "llosella".
jms
11/06/2010 16:35

« Anterior
Una producció de Partal, Maresma & Associats. 1995 (La Infopista) - 2000.
Secció mantinguda per Màrius Serra
Posa VilaWeb a la teva pàgina.