| Què és VilaWeb? - Publicitat - Correu - Versió text - Mapa web - English |
|Anar a portada | Notícies | Xats - Fòrums - Enquestes | dimarts, 4 d'octubre de 2022 VILAWEB MÒBILS

VilaWeb Mòbils agrupa els diversos serveis de VilaWeb relacionats amb la telefonia i la mobilitat.

Actualment hi ha dos d'aquests serveis en funcionament:

D'una banda el Servei WAP s'ofereix per a aquelles persones que tenen un terminal telefònic amb aquesta tecnologia. A través del servei WAP VilaWeb ofereix els titulars més destacats del moment, que s'actualitzen com a mínim quatre voltes cada dia. Aquests titulars apleguen les principals notícies del país i el món, així com d'esports, economia, internet, etcètera.
Per a accedir a aquest servei només cal marcar l'adreça {$vw_domini}/mobils, des de qualsevol terminal telefònic que ofereixi tecnologia WAP.

D'una altra banda hi ha el servei PDA. Aquest servei esta pensant per a dispositius del tipus Palm Pilot o qualsevol estri que usi Windows CE.
Al servei PDA s'ofereixen els continguts de la portada de VilaWeb, el servei de notícies d'Europa Press i els continguts de la Premsa. Per a llegir aquest servei cal tenir el software d'AvantGo, que el podeu aconseguir de manera gratuïta aquí.
Un cop instal.lat cal que apunteu el vostre navegador a l'adreça http://www.vilaweb.cat/www/indexpda.html


 EL PRIMER SERVEI WAP

El 5 de novembre del 1999 VilaWeb va posar en marxa el primer servei amb tecnologia WAP creat al nostre país. Aquest servei és, a més, el primer servei informatiu en una llengua llatina sobre WAP. Fins aleshores els serveis WAP s'havien desenvolupat molt als països escandinaus, a Alemanya i a Gran Bretanya. D'aquesta manera, doncs, el catala va ser la primera llengua llatina que comptava amb un servei d'aquest estil.
 
 NOSALTRES.COM

El cercador de VilaWeb té una secció dedicada a catalogar els altres serveis WAP que es creen al nostre país. Per a accedir a aquesta secció podeu punxar aquest enllaç.

Si ho voleu també podeu participar en el fòrum de discussió sobre WAP, obert a VilaWeb Tecnologia.
 
 SIMULADOR DE WAP

Si voleu fer-vos una idea aproximada de com funciona un servei WAP podeu entrar una adreça qualsevol en aquesta finestra.

Aquest és un servei ofert per Gelon.net
Una producció de Partal, Maresma & Associats . 1995 (La Infopista) - 2000