| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de juny de 2022


dimarts, 20 de desembre de 2005
>

Zapatero visita de sorpresa els soldats a l'Afganistan i els transmet l'«orgull dels espanyols» per la seva missió

Va retre homenatge als 17 militars morts en un accident aeri a l'agost passat

DOLORS BELLÉS.
El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, acompanyat dels ministres de Defensa i Afers Estrangers, José Bono i Miguel Ángel Moratinos, respectivament, va visitar ahir de sorpresa els militars desplegats a l'Afganistan i, emocionat, els va traslladar el seu «orgull» i el dels «espanyols per la seva feina». La visita, la primera de Zapatero a l'estranger per visitar les tropes espanyoles, va servir també perquè el govern retés homenatge als 17 militars morts l'agost passat en un accident d'helicòpter.


+ Bono, Zapatero i Moratinos fent l'ona mentre posen per a una fotografia amb els soldats espanyols a la base d'Herat, a l'Afganistan. Foto: EFE.
La primera part de la visita, que va acordar-se el 3 d'octubre passat però que es va mantenir en secret fins a l'últim moment per motius de seguretat, va ser a l'oest del país, a la zona d'Herat, on el president del govern espanyol, Bono i Moratinos van retre un homenatge simbòlic als disset militars morts en un accident d'helicòpter a l'agost passat amb la plantada de disset arbres, un per cada soldat mort, en el lloc on es va produir el sinistre. Posteriorment, una companyia va entonar l'himne La mort no és el final i van disparar salves en honor a les víctimes. Al final de l'homenatge, el governador provincial va expressar el seu condol al cap de l'executiu espanyol per la pèrdua dels disset militars, als quals va definir com a «amics del poble afganès». Seguidament, Zapatero va dinar amb els soldats, als quals va portar cava, massapà i torró. Els va agrair la feina que fan per un poble que ha viscut «una història de frustració i desesperança» i va destacar que l'Estat espanyol està «magníficament representat» pels seus soldats. Els va transmetre també l'«orgull» dels ciutadans espanyols per la feina que fan i va afegir-hi que el seu govern vol unes forces armades modernes, que siguin «estendard de la pau al món». Molts dels militars espanyols amb els quals es va reunir el president van voler fer-se fotografies amb ell i al final Zapatero i els seus ministres van acabar fent l'«ona» amb la tropa.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>Zapatero visita de sorpresa els soldats a l'Afganistan i els transmet l'«orgull dels espanyols» per la seva missió

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.