| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de juny de 2022


diumenge, 18 de desembre de 2005
>

Solbes adverteix que la proposta és prou «generosa» i que ha fet «un gran esforç»

El ministre no vol que la negociació s'allargui més enllà del 27 de desembre

EL PUNT. Barcelona
El vicepresident segon i ministre d'Economia, Pedro Solbes, va advertir ahir que la proposta de finançament ja és prou «generosa», i va assegurar que ha fet un «esforç enorme» per oferir una alternativa que «obre enormement a les comunitats el seu marge de maniobra».


+ El ministre d'Economia, Pedro Solbes, ahir. Foto: G. CUEVAS / EFE.
Solbes va assegurar que ha treballat tenint en compte la mateixa lògica seguida per la ponència parlamentària que va redactar el nou estatut: «Si jo hagués fet l'Estatut, hauria partit de la meva pròpia lògica, però el que hem intentat és que, partint de la lògica dels que sí que l''el van fer, adaptar al màxim els nostres punts de vista.» El vicepresident segon va mostrar-se ferm en la seva reticència a cedir la gestió de l'impost de societats i l'IVA a Catalunya, perquè «són impostos de característiques estatals» que ajuden a «mantenir la unitat de mercat». No obstant això, el ministre d'Economia es va mostrar obert «a negociar i a parlar d'altres coses, incloent-hi l'IRPF». La negociació, això sí, no hauria d'allargar-se «més enllà del 27 de desembre», segons va dir. Solbes va argumentar al tripartit i a CiU que en cap moment el govern espanyol no havia dit que estava d'acord amb el títol de finançament de l'Estatut. «Sempre vam dir quina era la nostra posició, i vam exposar la necessitat que hi hagués espais fiscals separats», va explicar ahir Solbes, perquè «una cosa constitucionalment evident és que hi ha tres nivells de govern, l'Estat, les autonomies i les corporacions locals, i que tots tres són autònoms, i l'Estat també ho és i per tant ha de tenir el seu propi espai d'independència fiscal». El ministre d'Economia va lamentar que el text elaborat pel govern de l'Estat s'hagués filtrat a la premsa, ja que considera que certes negociacions avancen més si no surten a la llum pública.

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.