| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de juny de 2022


dissabte, 5 de novembre de 2005
>

El PP ultima la seva estratègia, que implica una esmena a la totalitat a l'Estatut

El partit anuncia que «posarà la maquinària» a defensar els drets de Catalunya i dirigeix tots els seus atacs al PSOE

CLARA RIBAS. Barcelona
La reunió interparlamentària del PP a Barcelona, que va reunir polítics autonòmics, estatals i europeus, va servir per entreveure les bases de l'estratègia de la formació en el debat de l'Estatut al Congrés. De les intervencions d'ahir es desprèn que els populars podrien optar per presentar una esmena a la totalitat, tot i que no es descarta que posteriorment s'opti per les esmenes parcials. Aquesta estratègia serà revelada avui pel president del partit, Mariano Rajoy, que va sopar ahir a Barcelona amb diversos dirigents de la formació. Els discursos d'ahir van compartir, d'altra banda, una altra consigna, que és declarar el PP defensor i garant dels drets de Catalunya i el PSOE causant de la tensió política existent.


+ Camps, Arenas, Sáenz de Santamaria, Trillo i Piqué, poc abans de començar la ponència. Foto: ORIOL DURAN
El president del PP, Mariano Rajoy, es va reunir ahir amb presidents autonòmics i amb portaveus parlamentaris de la formació en un sopar a Barcelona, amb l'objectiu de dissenyar l'estratègia que seguirà el partit davant el projecte d'Estatut. Hores abans, la ponència celebrada amb el títol Hacia dónde vamos? va ser un avenç de com els responsables del PP consideren que les irregularitats de l'Estatut són en tots els àmbits del text. Així, els diferents ponents van assenyalar la necessitat de corregir el repartiment competencial, el finançament, el caràcter intervencionista que creuen que té el text, el fet que la reforma s'hagi fet sense consens i també que representi una «reforma encoberta de la Constitució». El portaveu del PP al Congrés, Eduardo Zaplana, va subratllar ahir que l'essencial no és, segons creu, saber si els populars presentaran o no esmenes al projecte d'Estatut en comissió, sinó tenir en compte que Mariano Rajoy manté la seva oferta de pacte al govern per fer totes les reformes que fan referència al model d'Estat. Zaplana sí que va aclarir, però, que el partit serà present en el debat. «Estarem presents en la comissió discutint, però això no és l'essencial o el fonamental, sinó el pacte que Rajoy va oferir al PSOE», va concloure Zaplana. També el president del PP a Catalunya, Josep Piqué, va considerar adequat que el partit no defugi el debat. «Seria un profund error polític que el PP s'inhibís al Congrés», va dir, i va anunciar que la seva formació «participarà activament en el debat», tot i que no va voler avançar tampoc en quin sentit aniria l'actuació del partit. Més tard, en la ponència, va deixar clar la inutilitat de fer esmenes parcials i va insistir a dir que el que ha de ser modificat és la filosofia que es desprèn del text, el qual és, va dir, «orgiàsticament intervencionista». Per la seva part, el president de Balears, Jaume Matas, va apostar clarament per una esmena a la totalitat al text en considerar que és «un projecte difícilment reformable». Matas va assegurar que estava totalment d'acord amb l'estratègia dissenyada per la cúpula del PP de participar en el debat però de no «ser coartada del PSOE». Aquesta expressió va ser utilitzada ahir també per altres dirigents populars, la majoria dels quals van seguir dues consignes: d'una banda, van assegurar defensar els drets de Catalunya, tal com ho va confirmar la secretària executiva de política autonòmica i local, Soraya Sáenz de Santamaria, que va dir que el partit dedicarà «tota la seva maquinària» a aquesta finalitat; i, de l'altra, van dirigir els seus atacs al PSOE, a qui responsabilitzen que l'Estatut continuï endavant. A més, Eduardo Zaplana va titllar de «covards» els dirigents socialistes que critiquen el text però que «no obren en conseqüència».

 NOTÍCIES RELACIONADES

>«Un Estatut redactat a Perpinyà»

>Duran rep correus que l'acusen de nazi per criticar la COPE

>ICV denuncia «el doble llenguatge» de Piqué i l'insta a desmarcar-se del discurs anticatalà del PP

>Per Nadal caixa o faixa

>El PP prepara a Barcelona l'estratègia per a l'Estatut, que implicaria una esmena a la totalitat

>El PP prepara a Barcelona l'estratègia per a l'Estatut, que implicaria una esmena a la totalitat

>El PP prepara a Barcelona l'estratègia per a l'Estatut, que implicaria una esmena a la totalitat

>El PP prepara a Barcelona l'estratègia per a l'Estatut, que implicaria una esmena a la totalitat

>El PP prepara a Barcelona l'estratègia per a l'Estatut, que implicaria una esmena a la totalitat

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.