| Contactar amb El Punt - Pobles i Ciutats |
| Qui som? - El Club del subscriptor - Les 24 hores d'El Punt - Publicitat - Borsa de treball | El Punt | VilaWeb | dimarts, 28 de juny de 2022


dimarts, 25 d'octubre de 2005
>

ETA ha de publicar un plànol perquè la Guàrdia Civil pugui trobar els llançagranades que va usar a Saragossa

Els agents feia dues setmanes que els buscaven de manera infructuosa

DOLORS BELLÉS.
Al cap de dues setmanes d'infructuosa recerca, la Guàrdia Civil va localitzar ahir la granada de tipus Mekar que va ser llançada des d'un tub de PVC prop de l'aeroport de Saragossa, poc després d'haver localitzat els dos tubs llançagranades, de la col·locació dels quals va advertir ETA el 12 d'octubre passat i sobre els quals va insistir tres dies més tard. Arran de la recerca sense èxit, ETA va publicar diumenge al diari Gara un croquis detallat d'on eren els llançagranades, gràcies al qual els agents van poder localitzar-los.


+ Agents de la Guàrdia Civil carreguen al cotxe un dels tubs llançagranades col·locats per ETA. Foto: EFE.
La Guàrdia Civil va localitzar, ahir cap a les deu del matí, dos tubs llançagranades en una zona situada a uns dos quilòmetres de l'aeroport de Saragossa. La granada d'un dels tubs estava detonada i la segona va ser desactivada per la Guàrdia Civil. Poc després d'haver localitzat els dos tubs, els agents van trobar la granada de tipus Mekar llançada des d'un tub de PVC prop de l'aeroport de Saragossa. La localització de la granada es va fer a 1.100 metres d'on prèviament havien estat trobats els dos llançagranades a dos quilòmetres del perímetre de l'aeroport, segons van informar fonts policials. La recerca del material explosiu va reprendre's ahir a 2/4 de 9 del matí prop de l'aeroport de Saragossa, després que diumenge ETA fes arribar al diari Gara una nota de premsa amb un plànol detallat de la zona en què van ser col·locats. El 12 d'octubre passat, un comunicant anònim que va dir que parlava en nom d'ETA va advertir, mitjançant una trucada telefònica a l'Associació d'Ajuda en Carretera (DYA), de la col·locació de diversos tubs llançagranades prop de l'aeroport de Saragossa, que s'activarien aquell mateix dia. L'aeroport, en el qual també hi ha instal·lacions militars espanyoles, va ser desallotjat. Agents de la Guàrdia Civil van procedir aleshores a buscar els llançagranades, però la recerca va ser infructuosa. Tres dies més tard, el dissabte 15 d'octubre, una altra trucada en nom d'ETA va reiterar l'avís de la col·locació dels llançagranades detallant la zona on eren; arran d'això, la Guàrdia Civil va reprendre la recerca però també va ser infructuosa. Finalment, diumenge passat ETA va publicar un plànol d'on eren, gràcies al qual els agents els van localitzar.

 NOTÍCIES RELACIONADES

>El cessament de la violència

>ETA ha de publicar un plànol perquè la Guàrdia Civil pugui trobar els llançagranades que va usar a Saragossa

Aquest és un servei de notícies creat pel diari El Punt i distribuït per VilaWeb.
És prohibida la reproducció sense l'autorització expressa d'Hermes Comunicacions S.A.