VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
M╔SVilaWebá Correu áClau
Vilaweb á
DIMARTS, 11/11/2014 - 11:43h

Camacho anuncia a Telecinco que la fiscalia es querellarÓ contra Mas pel 9-N

Diu que es presentarÓ aquest matÝ

La presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, ha anunciat en una entrevista a Telecinco que la fiscalia tenia a punt una querella contra el president Artur Mas pel procés participatiu del 9-N. 'La querella que es formalitzarà aquest mateix matí té unes bases jurídiques molt sòlides: parlaríem de tres delictes: suborn, desobediència als tribunals i malversació de fons públics', ha dit la dirigent del PP. 

Camacho ha explicat: 'Es presentarà una querella de la fiscalia, i està pràcticament enllestida. Allò de diumnge va ser una farsa sense conseqüències legals, però es va traspassar una línia vermella, que va ser l'incompliment de la resolució del Tribunal Constitucional que prohibia al govern d'encapçalar aquest simulacre antidemocràtic.'


Camacho ha dit que coneixia els detalls de les intencions del govern espanyol i la fiscalia perquè estava 'permanentment en contacte amb la vice-presidenta i el president Rajoy; gairebé a diari'. En aquest sentit, ha defensat l'actuació de l'executiu espanyol davant el 9-N. 'Tenien clar que la consulta no es podia fer i que era il·legal, i per això es va instar la fiscalia a investigar', ha dit, i ha afegit que 'ningú podria esperar que un president autonòmic vulnerés la llei com ho va fer Artur Mas'. 'Per això es posa la querella, per garantir la democràcia.'

A més, ha dit que el govern espanyol va fer tot el possible per evitar el 9-N. Davant les crítiques que acusen Rajoy de ser massa tou amb el procés participatiu, ha dit que si les urnes van ser als punts de votació va ser perquè 'la justícia no va creure oportú evitar-ho'. 'Es va instar els jutges, i aquests van considerar que treure urnes era desproporcionat. Jo no ho comparteixo, m'hauria agradat que les urnes no estiguessin. Però les conseqüències podrien ser pitjors', ha deixat anar. 


Ahir es va filtrar que la Fiscalia Superior de Catalunya enllestia una querella per suposats delictes durant el 9-N. La fiscalia, a instàncies del fiscal general de l'estat, Eduardo Torres-Dulce ,va obrir dissabte diligències d'investigació sobre la cessió i l'ús de locals públics per a la consulta del 9-N.


El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, creu que la resposta de Madrid a la votació del 9 de novembre no pot ser la fiscalia. 'La resposta cal que sigui política', ha dit en una entrevista a TV3.

á
tornar

Versiˇ per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA