VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 10/11/2009 - 11:38h

L'operació Pretòria empeny el govern català a aprovar mesures contra la corrupció

Preveu de reforçar la Sindicatura de Comptes, entre més · CDC diu que són 'absurdes i sorprenents'

En plena crisi de confiança política arran de l'operació Pretòria i el cas Millet, el govern català ha presentat avui un paquet de mesures amb el propòsit de combatre la corrupció i afavorir la transparència. Entre aquestes mesures hi ha la prohibició o limitació de les donacions a les fundacions de partits polítics, el reforçament de la Sindicatura de Comptes i el seu control sobre els municipis, i la transparència en les requalificacions de terrenys.

El president de la Generalitat, José Montilla, encarrega als consellers del govern que dissenyin mesures contra la corrupció en àmbits diversos. Les mesures principals d'aquest pla anticorrupció van ser acordades ahir en un dinar en què hi van participar el president Montilla, el vicepresident Carod, el conseller Saura, i els dirigents del PSC, Miquel Iceta, ERC, Joan Puigcercós, i ICV-EUiA, Jaume Bosch. Ara cada conselleria les haurà de concretar i presentar al consell executiu d'aquí a dues setmanes.

Puig qualifica les mesures 'absurdes i sorprenents'

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha qualificat les mesures anunciades pel govern de 'sorprenents i absurdes' en declaracions a Catalunya Ràdio. Ha comentat que la limitació de donacions a les fundacions de partits polítics 'va en la línia contrària del que passa a Europa'. Respecte les mesures per lluitar contra la corrupció urbanística, Puig les troba 'sorprenents' i creu que ja hi ha contraprestacions públiques a les iniciatives privades. També ha reclamat que els casos de corrupció no serveixin per 'destruir' l'adversari.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA