VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 09/11/2009 - 16:17h

Merkel, Gorbatxov i Walesa commemoren plegats el vintè aniversari de la caiguda del mur

Lech Walesa farà caure fitxes decorades gegants per simbolitzar la caiguda del mur · Representants de totes les potències tornen avui a Berlín per celebrar la fi de la guerra freda

Avui es fan a Alemanya els actes commemoratius del vintè aniversari de la caiguda del Mur de Berlín. A la tarda, Angela Merkel ha creuat de manera simbòlica el pont de Bornholmer, el primer dels passos fronterers que es va obrir. Ho ha fet juntament amb Mikhaïl Gorbatxov i l'ex-president polonès Lech Walesa, que al vespre farà caure la primera de les fitxes d'un dòmino gegantí simbòlic, disposat al centre de la ciutat en un quilòmetre i mig.

Les fitxes tenen decoracions fetes per artistes de tot arreu, una de les quals és del manresà Marc Arroyo, amb el suport de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Berlín. Els actes oficials han començat amb una missa a l'església de Gethsemane, que durant les setmanes prèvies a la caiguda del mur va ser lloc de trobada i reunió de la dissidència i l'oposició a l'est de la capital alemanya. Al vespre, a banda de la caiguda del dòmino també hi haurà un concert.

El govern alemany no ha volgut que la commemoració passés desapercebuda i ha convidat els màxims dirigents de les antigues potències ocupants. Els presidents de França i Rússia, Nicolas Sarkozy i Dmitri Medvèdev, el primer ministre britànic, Gordon Brown, i la secretària d’Estat nord-americana, Hillary Clinton, també participen en aquests actes.

 
+ DominoAktion. Web de l'acció prevista per a commemorar els vint anys de la caiguda del mur
+ Web oficial alemanya sobre el Mur de Berlín.
+ Mail Obert de Martí Estruch: El meu mur de Berlín.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA