VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMECRES, 30/09/2009 - 10:33h

El Festival Barrejant 2009 dedicat a la Pau

"Per la pau", aquest és el lema del Barrejant 2009, la trobada solidària de Sant Boi, que del 2 al 4 d'octubre d'enguany reflexiona sobre què significa la pau a la societat i sobre quin són els camins per arribar a viure en un món millor i més just. La imatge d'una mà oberta que representa un arbre brotant aplega l'esperit d'aquesta iniciativa. Destaquem "La teta asustada", i les actuacions de "Qui hi ha?" i "l'Orquestra Àrab de Barcelona".

El programa inclou tres dies d'activitats, del 2 al 4 d'octubre: tallers, actuacions musicals, espectacles per a tota la família, dinar popular, etc. La major part es desenvoluparan en el barri de Marianao, el Casal de l'Olivera i la plaça Teresa Valls i Diví. Cal destacar la projecció de la premiada pel.lícula catalano-quítxua "La teta asustada", amb l'assistència de la seva directora Claudia Llosa, les actuacions musicals dels grups "Qui hi ha?" i de "l'Orquestra Àrab de Barcelona", i el teatre "Toda una vida" amb Angelines Rodríguez i Lígia Torres. La imatge del cartell d'enguany, una mà oberta que representa un arbre brotant, aplega l'esperit participatiu d'aquesta iniciativa.
El Barrejant començarà amb una sessió per reflexionar sobre la guerra i la pau. L'acte comptarà amb Vicent Martínez, professor de la Universitat Jaume I de Castelló i director de la càtedra de la UNESCO de Filosofia per la Pau, i amb Raül Romeva, eurodiputat i investigador sobre conflictes armat. També es podran veure dues exposicions que denuncien alguns dels conflictes que es viuen al món: Altres veus (sobre la creativitat infantil i el conflicte bèl·lic) i Puertas (sobre les causes de la pobresa).
Últimament s'estan celebrant diferents actes a la nostra ciutat sota el denominador comú de la pau, al voltant del dia 21 de setembre, quan se celebrava el seu Dia Internacional. Tant pel que fa a la Jornada sobre el paper dels municipis, com en altres actes relacionats amb conflictes més llunyans. Tot i això, la situació social i econòmica que viuen els santboians no els fan aliens a les dificultats per assolir una justícia i una pau que no estiguin buides de contingut, i quedin només en paraules boniques i superficials. Doncs cal un compromís real i un exemple per part de tothom, especialment, dels líders polítics i econòmics en el dia a dia.

 
Cartell del Festival Barrejant 2009
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA