VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 22/09/2009 - 06:00h

ABC publica la crònica d'una manifestació mai feta en favor dels presos bascos

Grups pro amnistia havien convocat un acte en un poble fictici d'una sèrie de televisió

Com explicava dissabte VilaWeb, els grups pro amnistia bascos van enganyar Dignidad y Justicia convocant una manifestació en favor dels presos bascos a Arralde, poble fictici de la sèrie televisiva 'Goenkale'. L'associació, sense adonar-se que la convocatòria era de per riure, va demanar que es prohibís l'acte. Però el diari ABC no solament s'ho va creure sinó que l'endemà mateix va publicar una crònica d'una manifestació que no s'havia fet.

En un article en què subratlla que el jutge Garzón va permetre dos homenatges als presos d'ETA, hi diu: 'El jutge també va autoritzar un altre homenatge que va fer-se al municipi guipuscoà d'Arralde i que va consistir en un dinar i en una manifestació de suport als presos d'ETA. Les forces de seguretat van dir que no tenien més informació d'aquesta convocatòria que la que havien trobat a la web Askatu.org [...]. Les dues autoritzacions (la d'Alsasua i la d'Arralde) han tingut el vist-i-plau de la fiscalia.' Però per molt que digui l'article, el fet és que no hi va haver cap acte a Arralde, perquè aquesta població és imaginària.

La campanya dels grups pro amnistia tenia el propòsit de criticar la política del nou govern basc de fer retirar qualsevol cartell o fotografia relacionats amb presos, però també ha acabat posant en evidència algun mitjà de comunicació.

 
+ Crònica de la manifestació que no va existir al diari ABC.
+ VilaWeb: Persegueixen una manifestació al 'Ventdelplà' de la Televisió Basca.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA