VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
M╔SVilaWebá Correu áClau
Vilaweb á
DIJOUS, 03/09/2009 - 10:53h

El Centre de Recerques del Pla d'Urgell MascanšÓ engega un projecte de recuperaciˇ de la mem˛ria hist˛rica comarcal

Es faran gravacions audiovisuals als mÚs grans de la comarca

“La mem˛ria del Pla 1931-1955” Ús el nom del projecte, engegat pel Centre de Recerques del Pla d'Urgell MascanšÓ, on es proposa recuperar les hist˛ries de les persones mÚs grans del Pla d'Urgell.
Es tracta d'entrevistes, personalitzades i gravades en vÝdeo, on cada entrevistat explicarÓ les seves experiŔncies contextualitzades amb els diferents esdeveniments hist˛rics de cada Ŕpoca.
L'entrevistes, transcrites, seran lliurades al Memorial DemocrÓtic.

Les entrevistes ja han comenšat a fer-se aquest mes d'agost a Linyola, poblaciˇ on es va presentar, aquesta iniciativa, aquest dimecres, dia 2.
La sala Pau Casals va acollir l'exposiciˇ del projecte del que Jordi Soldevila, president del Centre de Recerques MascanšÓ, va dir que era “necessari” per la falta o minsa “bibliografia hist˛rica del Pla d'Urgell”. El projecte es justifica per la necessitat de preservar “els records, les anŔcdotes i les traject˛ries de la gent gran”. Tot plegat, mitjanšant el recull d'hist˛ria oral, es vol realitzar una radiografia de la vida el Pla d'Urgell des de tots els punts de vista: polÝtic, econ˛mic, social, domestic,... En tot cas es busca recuperar la hist˛ria dels que normalment no surten als llibres ni a les notÝcies, per˛ que han conformat el dia a dia del paÝs.
El projecte tambÚ inclou una pÓgina web (que encara s'esta fent) on s'hi podran trobar fragments de les entrevistes, aixÝ com els documents o fotografies que els cedeixin els entrevistats.
Posteriorment, les entrevistes seran transcrites i entregades al Memorial DemocrÓtic, la instituciˇ del Memorial DemocrÓtic" target="_blank">departament d'Interior que pretÚn la recuperaciˇ de la mem˛ria hist˛rica del nostre paÝs. Tant les transcripcions com les gravacions passaran a formar part del Banc de la Mem˛ria, un arxiu audiovisual que prepara el mateix Memorial a nivell catalÓ.
Us recordem que podeu comentar aquesta notÝcia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interŔs general al F˛rum del Pla d'Urgell o al Us recordem que podeu comentar aquesta notÝcia o qualsevol tema relacionat amb el municipi al F˛rum de Linyola.

á
tornar

Versiˇ per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA