VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIUMENGE, 09/08/2009 - 20:32h

ETA atempta de nou a Mallorca

Hi ha hagut una onada d'explosions a Palma, totes de poca potència i sense fer cap ferit ·El delegat del govern no descarta que els autors siguin els de l'atemptat a Calvià

Tres artefactes de poca potència han esclatat al llarg d'aquesta tarda a punts turístics de Palma, sense que hi hagi hagut ferits. Tres trucades en nom d'ETA a Calvià, Sant Sebastià i Andalusia havien alertat de la col·locació d'unes quantes bombes a la capital de Mallorca. El delegat del govern espanyol, Ramon Socías, no descarta que els autors dels atacs d'avui siguin els mateixos que van atemptar contra dos guàrdies civils a Calvià fa un parell de setmanes.

Ramon Socías, ha explicat que a partir de les onze del matí s'havien fet 'una sèrie de trucades' en nom d'ETA alertant de la col·locació dels artefactes. La primera trucada s'ha fet al parc de bombers de Santa Ponça (Calvià), la segona, a Radio Taxi de Sant Sebastià, i la tercera, a un alt-càrrec de la Junta d'Andalusia. En els tres casos s'informava que s'havien posat explosius a Palma, tot i que 'sense indicar clarament la ubicació', que esclatarien entre les dotze del migdia i les sis de la tarda.

A dos quarts d'una hi ha hagut una explosió al bar Nica, a l'avinguda Compte de Sallent, però encara no han aclarit si es tractava d'un artefacte explosiu o d'una fuita de gas.

A primera hora de la tarda ha esclatat un artefacte al restaurant Rigoletta i un altre al restaurant Ecno, tots dos al passeig Portitxol, un dels més turístics de Palma. A quarts de sis n'ha esclatat un altre al soterrani de la plaça Major. En els tres casos, els artefactes eren col·locats als lavabos de dones.

Es dóna la circumstància que aquests dies la familia reial espanyola és a Palma passant les vacances.

Condemna dels partits de les Illes

Els partits balears han coincidit en condemnar els atemptats a Palma i en demanar la unitat de totes les forces polítiques. El PSIB ha advertit que 'els demòcrates' no es rendirien fins que ETA no desaparegués i ha transmès el seu refús a les 'accions terroristes dutes a terme a Mallorca.' El Bloc per Mallorca ha condemnat 'enèrgicament' els atemptats 'conta objectius turístics a Palma' i ha demanat que la societat balear reaccioni unida davant 'd'aquests atacs execrables.' Unió Mallorquina ha indicat que els atacs 'indiscriminats als ciutadans de Mallorca' no alterarien la convivència d'un poble que destaca per 'la seva convicció per les llibertats demòcrates'.

ETA reivindica els últims atemptats

Justament avui, ETA ha reivindicat els quatre últims atemptats, entre els quals hi havia el de Calvià. A banda, també ha reivindicat l'atemptat a la seu del PSE a Durango, la bomba a la caserna de la guàrdia civil de Burgos, i la bomba a Arrigorriaga, que va causar la mort a l'inspector en cap de la brigada d'informació de la policia espanyola, Eduardo Puelles.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA