VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 03/08/2009 - 08:48h

El Tribunal Superior de Justícia valencià arxiva l'acusació de suborn contra el president Camps

Accepta els recursos presentats per Francisco Camps, Ricardo Costa, Víctor Campos i Rafael Betoret · La decisió s'ha pres per dos vots en favor i un en contra

El Tribunal Superior de Justícia valencià ha decidit d'arxivar (pdf) la causa oberta per un delicte de suborn al president valencià Francisco Camps, en el marc del cas Gürtel. També ha arxivat el procés pel mateix delicte al diputat i secretari general del PP valencià, Ricardo Costa; a l'ex-president del Consell Víctor Campos i a l'ex-cap de gabinet de Turisme Rafael Betoret. La decisió s'ha pres amb dos vots en favor i un en contra.

El magistrat Juan Montero entenia que només s'havia d'arxivar la causa en el cas de Ricardo Costa i per això ha votat contra arxivar les altres acusacions, mentre que el president de la sala, Juan Luis de la Rúa, i el magistrat José Francisco Ceres hi han votat en favor. Així doncs, els magistrats han acceptat els recursos dels quatre imputats contra el magistrat instructor, José Flors, que deia que hi havia indicis de suborn passiu per acceptar regals de l'empresa Orange Market, dirigida per Álvaro Pérez i investigada en el marc de l'operació Gürtel.

Segons el Tribunal, la resolució valora els indicis que destaca José Flors però també diu que no es poden descartar altres versions a banda de la que defensa el magistrat instructor i que, per tant, 'pot ser certa la versió dels imputats, tenint en compte les contradiccions dels testimonis i les irregularitats de proves documentals'.Respecte el delicte de suborn passiu el tribunal diu que no fa referència a la condició d'autoritat o funcionari de l'imputat, sinó als actes propis de la seva competència en les tasques de govern o de gestió. En aquest sentit, la resolució diu que, des de l'àmbit penal, no es pot considerar automàticament que si una autoritat rep una donació això es faci en consideració de la seva funció.

A més els magistrats han desestimat els recursos d'apel·lació presentats pel fiscal i l'acusació popular, exercida pel PSPV, que demanaven que s'ampliés l'acusació de suborn passiu a suborn actiu, continuar la investigació per a aconseguir més proves i augmentar el nombre d'imputats. Contra la decisió d'arxivar la causa, l'acusació encara pot presentar un recurs al Tribunal Suprem.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA