VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIUMENGE, 28/06/2009 - 06:00h

Avui es celebra el 47è Aplec de la Sardana a la Font de Can Rull

Es preveu l’assistència de més d’un miler de participants entre sabadellencs i forans

L’entitat ACF Sabadell Sardanista organitza, un any més, el tradicional Aplec de la Sardana, la festa sardanista més important de l’any que es celebra a Sabadell. Concurs de colles, arrossada popular, cafè-concert, exposició i concurs de fotografia, són algunes de les activitats previstes per a aquesta diada popular a la Font de Can Rull, en la que s’espera comptar amb la presència d’un gran nombre d’aficionats a la sardana d’arreu de Catalunya.

Ahir a les set del vespre, la Cobla Sabadell va inaugurar la tradicional Revetlla d’Aplec amb la ballada de sardanes i balls vuitcentistes a la plaça del Doctor Robert. En l’Aplec d'avui al matí es comptarà amb la participació de les cobles Principal de Llobregat i Jovenívola de Sabadell, a les quals s’hi afegirà la cobla Sant Jordi ben dinat. Es tocarà un ampli repertori de peces sardanistes, entre les quals destaca 'Sabadell a la Sardana' del compositor Enric Ortí, sardana que es va estrenar amb motiu de la inauguració del Monument a la Sardana de la plaça Marcet el passat 22 de març. També s'interpretaran sardanes de conjunt entre les tres cobles convidades, s’organitzarà un concurs de colles improvisades i tindrà lloc un cafè-concert amb peces ballables d’estils musicals diversos.

La celebració d’aquesta diada en plena natura i alhora enmig del nucli urbà de Sabadell, convida als assistents a passar-hi el dia sencer i afavoreix la introducció d’activitats diverses adreçades a tots els públics, com la IX arrossada popular, el concurs de fotografia que porta per tema 'L’Aplec de la Sardana' o l’exposició de fotografies presentades al concurs de l’Aplec de l’any 2007. Com cada any, l’artista sabadellenc Manuel Ayllon pintarà el quadre de l’Aplec, que es sortejarà entre els assistents al final de la diada.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA