VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 20/04/2009 - 05:59h

Un acord inèdit de CiU, CUP i ERC farà avui el PSC fora de l'alcaldia de Vilafranca

El ple municipal d'avui a migdia es pot seguir en directe per internet

El ple de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès debat la moció de censura proposada per CiU i signada pels dos regidors de la CUP i pel d'Esquerra (seguiu en directe el ple). Tots tres grups han negociat uns quants mesos fins a arribar a aquest acord, que foragitarà el PSC del govern, després de trenta anys, i hi posarà CiU, que governarà en minoria, perquè ni la CUP ni ERC no hi entraran. VilaWeb TV ha parlat amb tots els protagonistes (vídeo).

Els grups municipals que signen la moció al·leguen que han perdut la confiança en el PSC i que l'equip de govern de Vilafranca no ha complert alguns acords de ple, com el del desenvolupament del Pla d'Actuació Urbanística Municipal o el de penjar l'estelada al balcó de la casa de la vila. De fet, l'Onze de Setembre passat els signants de la moció van haver de penjar-hi la bandera amb una escala perquè el batlle no els hi va deixar pujar (vídeo). Una altra de les queixes dels tres grups de l'oposició que signen la moció és que el PSC s'oposa a la vegueria del Penedès, tot i haver estat reclamada pel ple municipal i per la majoria de consistoris de l'Alt Penedès, del Baix Penedès, del Garraf i dels consells comarcals.

Tot això i més coses, que els representants de les formacions expliquen a VilaWeb TV, van portar CiU a endegar una moció de censura i a negociar-la, durant mesos, amb la CUP i Esquerra. L'anunci de la CUP de donar suport a CiU, a mitjan març, va portar el batlle d'aleshores, Marcel Esteve, a presentar la dimissió. Una de les finalitats era que el nou batlle, Francisco Romero, aconseguís de frenar la moció, i per això demana als grups municipals un mínim de cent dies al nou govern. Però com que CiU, CUP i Esquerra consideren que el canvi de batlles no modifica gens el projecte de govern, no han desdit.

En un últim intent de frenar la moció, el batlle actual va enviar dijous una carta al president de CiU, Artur Mas, per saber el seu parer, atès que sovint esgrimeix el dret de la seva formació de governar Catalunya pel fet d'haver estat la candidatura més votada. La cosa sorprenent, segons Romero, és que Mas 'no apliqui el mateix patró a Vilafranca'.

Aquesta setmana CiU de Vilafranca ja ha presentat el programa de govern que aplicarà des d'avui mateix. El programa recull algunes propostes del document base de la CUP, 'Cinc motors del canvi', i del programa electoral (pdf) d'ERC.

B. Z.

 
Pere Regull, regidor de CiU i proper batlle de Vilafranca.
+ CiU: Programa de govern (pdf).
+ CUP: Document base 'Cinc motors per al canvi' l 'La menjadora', document amb els motius del suport a la moció de censura.
+ ERC: Programa electoral (pdf).
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA