VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIJOUS, 16/04/2009 - 23:19h

La plaça de la Vila acull diumenge al vespre el recital poètic 'A tota veu, lletres del món'

L'Espai Jove de Converses Interculturals i Òmnium organitzen la segona edició d'aquest acte literari amb poesies en diversos idiomes i en català

L'Espai Jove de Converses Interculturals i Òmnium organitzen aquest proper diumenge dia 19 d'abril a partir de les 7 de la tarda a la plaça de la Vila la segona edició de l'acte literari popular "A TOTA VEU, LLETRES DEL MÓN", una lectura de poesia d'arreu del món en el seu idioma original i en català. L'acte, en vigílies de la diada de Sant Jordi, busca situar el català com a llengua d'acollida i de cohesió a la ciutat.

Després de l’èxit obtingut en la primera edició d’ara fa un any, les dues entitats tornen a convocar badalonins i badalonines de diversa procedència en aquest recital poètic en què s’escoltaran poemes en àrab, urdú, mandarí o panjabí, entre d’altres llengües.

Com a novetat d’aquest any, també s’oferirà algun poema musicat en romaní i una lectura conjunta en diversos idiomes d’un text del poeta Ponç Pons.
L’acte, que estarà presentat per la periodista badalonina Meritxell Ortiz, comptarà amb la participació de persones reconegudes com les periodistes Lídia Heredia, Mireia Prats, Laura Garcia o Agnès Rotger, o la poetessa Odile Arqué, entre d’altres.

Des de l’organització de l’acte es destaca que aquesta activitat, un recital poètic popular que ofereix l'oportunitat d'escoltar poetes d'arreu del món en llengües molt diverses, vol ajudar a consolidar l’ ús del català com a llengua comuna i de cohesió en les relacions interpersonals - sigui quina sigui la procedència del parlant-, a enfortir les relacions personals i l’intercanvi literari entre persones de diferents cultures i procedències, a valorar el llegat poètic literari del país d’origen i del país d’acollida, i a enfortir el sentit de pertinença i les identitats incloents.

I tot això a través de la cultura i, més concretament, de la poesia en vigílies de la festa de Sant Jordi.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA