VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 27/03/2009 - 14:00h

Passejada pels cirerers florits

La sortida és a les nou del matí, de dissabte, a la Plaça de l'Església

Arenys de Munt celebra l'arribada de la primavera amb la passejada pels pels cireres florits. No cal inscripció prèvia, només ganes de caminar i gaudir dels paisatges de la rodalia de la vall de Sobirans. La cita és, a les nou del matí, de dissabte, a la Plaça de l'Església. La caminada coincideix amb el moment de màxima floració dels cirerers, fet que dóna un gran encant a tot el paisatge arenyenc.

Amb l'arribada de la primavera arriba també una de les cites amb més encant per descobrir el territori el patrimoni natural arenyenc. Es tracta de la Passejada pels cireres florits que anualment organitza l'Ajuntament d'Arenys de Munt. Aquest dissabte 28 de març hi ha una nova oportunitat de redescobrir aquest arbre tant característic d'Arenys de Munt, que té en la flòrida el seu primer moment àlgid i la recolecció de les cireres, pels volts de sant Joan, com a moment més esperat.

El punt de trobada i de reunió dels participants serà la Plaça de l'Església a partir de les 9 del matí. Donat que es tracta d'una sortida per descobrir un entorn natural, es recomana portar roba còmoda i esportiva. També és previst fer una aturada per esmorzar que els assistents s'han de portar. La passejada tindrà una durada aproximada de dues hores.

La floració dels cirerers és una festa molt esperada del costumari japonès i que també va estretament lligada a l'arribada de la primavera. La festa del Hanami, que així s'anomena al Japó, enguany ambé se celebrarà a les terres de l'Ebre, com explica aquest apunt de bloc, amb una festa molt semblant a la que es fa a Arenys de Munt

 
Foto: Montse Calopa
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA