VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIJOUS, 26/03/2009 - 22:30h

Nous Horaris i Activitats a l'Ermita de Sant Ramon al Montbaig

La Federació Els Garrofers, que gestiona el bar de l'ermita de Sant Ramon, i l'Ajuntament oferiran una programació d'activitats per als dissabtes al matí. A més, a l'església s'oficiarà missa cada tercer dissabte de mes, a les 12 hores, en col·laboració amb la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret. L'ermita es troba en el cim del Montbaig, dintre del reivindicat parc del Garraf-Ordal, que té poca protecció comparada al parc de Collserola.

La Federació Els Garrofers, que gestiona el bar de l'ermita de Sant Ramon, i l'Ajuntament posen a disposició de la ciutadania una programació d'activitats per tal que es gaudeixi dels dissabtes al matí en aquest espai tan emblemàtic per al municipi i per a la comarca. La primera s'ha fixat per al 21 de març. Es faran dos tallers, a les 10 i a les 11.30 hores, sobre la depuració de l'aigua amb motiu de la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. A més, a l'església s'oficiarà missa cada tercer dissabte de mes, a les 12 hores, en col·laboració amb la Parròquia de Sant Antoni Maria Claret.
En aquesta línia de millora de l'equipament públic, s'han ampliat els dies d'atenció al públic. Resta obert de dimarts a divendres, de 10 a 14 hores, i els festius, de 10 a 17 hores. Els mesos de més calor (de juny a setembre), els dimecres i divendres el servei serà de tardes, de 18 a 22 hores. Els dies de vacances i festius es poden consultar al web municipal. D'altra banda, a l'equipament s'hi poden organitzar actes col·lectius; per fer-ho cal una reserva prèvia al telèfon 936354008.
L'ermita es troba en el cim del Montbaig, que amb el Montpedrós forma una cantonada del reivindicat parc del Garraf-Ordal. Tot i ser el perllongament de la serralada prelitoral té poca protecció legal comparat al parc natural de Collserola. Moltes entitats de defensa mediambiental de les comarques del Baix Llobregat, del Garraf i del Penedès han reivindicat la protecció d'aquestes muntanyes amb l'ampliació del Parc del Garraf cap a aquesta banda del massís. Tanmateix els interessos urbanístics, tant públics com privats, han aturat aquest reconeixement. Les notícies sobre l'aprovació de l'ARE a la riera de Can Soler o els projectes d'urbanització al Montbaig a càrrec del conegut constructor baixllobregatí Paz Dorado són un exemple d'aquestos interessos. Per això, entitats com el Grup Benviure s'han afegit a la manifestació que aquest diumenge, 22 de març, convoca la Federació d'Entitats Ecologistes a les 11h a la Plaça Catalunya de Barcelona en contra de la política mediambiental de la Generalitat.

 
L'Ermita de Sant Ramon girada d'Esquena
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA