VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 16/03/2009 - 16:15h

La Generalitat aprova la Urbanització de la Riera de Can Soler

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest divendres la resolució final de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) a Catalunya. Entre elles està la de la Riera de Can Soler. L'aprovació manté la superfície i el mateix nombre d'habitatges del projecte inicial. Tot i ser un ARE relativament petit, l'afectació a un dels darrers corredors biològics serà important. Cal tenir present que alguns ARE no es faran per l'oposició municipal.

El Govern de la Generalitat ha anunciat aquest divendres, 13 de maig, l'aprovació final de les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) a Catalunya. S'han aprovat 10 plans directors urbanístics que defineixen 68 Ares en 60 municipis. Entre elles està la de la Riera de Can Soler. L'aprovació manté la superfície i el mateix nombre d'habitatges del projecte inicial. Seran 12,03ha urbanitzables amb 220 habitatges, la meitat de tipus lliure i l'altra de protegit. Tot i ser un ARE relativament petit, l'afectació a un dels darrers corredors biològics serà important. Malgrat les al.legacions exposades per entitats i particulars, caldrà veure si el detall incorpora alguna d'aquestes al.legacions.
L'impacte al Baix Llobregat de les ARE és de 261ha amb 15.924 habitatges. Cal destacar l'impacte urbanístic al Prat de Llobregat, o a Cornellà mateix. Amb la situació actual del mercat immobiliari, l'actuació de l'administració pública catalana afavoreix la saturació del mercat a desgrat de mantenir una feina en el sector per a treballadors i empresaris. Aquesta setmana passada l'Ajuntament de Sant Boi ha lliurat els contractes d'adjudicació dels 18 habitatges de Cal Quirzet. Tot i que alguns adjudicataris es poden trobar amb casos surrealistes, com es denuncia en algun bloc, i ja ha passat en altres llocs com Barcelona.
Tot i que l'aprovació final de les ARE manifesta que cal ajustar-se als requeriments de tipus ambiental, urbanístic, etc... s'han retirat unes quantes ARE degut a l'oposició dels municipis com Ripoll, Manlleu, fins a 17.

 
Habitatges de Protecció Oficial a la Cooperativa
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA