VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 06/03/2009 - 06:00h

Una guia per a protegir les vostres dades

L'Electronic Frontier Foundation obre una web amb consells per a protegir documents i comunicacions digitals

Surveillance Self-Defense és la guia digital que l'Electronic Frontier Foundation (EFF) ha obert amb el propòsit d'orientar els internautes i usuaris d'ordinadors que vulguin protegir les dades personals. La web és pensada per als nord-americans que vulguin esquivar l'espionatge del govern. Ara, a banda les orientacions legals, que en general solament tenen sentit per als usuaris dels EUA, la guia de l'EFF brinda consells i eines útils per a tothom.

La guia ha estat pensada per a internautes i usuaris d'ordinador de tota casta, no per a informàtics. Hi ha, doncs, recomanacions per a navegar per internet d'una manera segura o sense deixar rastre. També aclareix, per exemple, que quan llencem un arxiu a la paperera de l'ordinador, no l'esborrem pas, car es pot recuperar fàcilment, per això proposa tècniques i eines per a eliminar-lo de debò.

A més, hi ha consells per a fer servir les claus correctament, per a xifrar els documents desats a l'ordinador, els correus electrònics i les converses via missatgeria instantània. Si temem per la seguretat de les comunicacions, ens recomana de fer-les cara a cara o per telèfon i, si es fan per ordinador, de xifrar-les sempre. També recomana d'estar-se dels missatges de text entre telèfons mòbils i d'evitar serveis de correu web com el Gmail o el Hotmail, per exemple.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA