VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
M╔SVilaWebá Correu áClau
Vilaweb á
DIJOUS, 13/11/2008 - 06:00h

Les editorials Bromera, CossetÓnia i Angle constitueixen edi.cat per introduir el llibre digital en catalÓ

Aquesta plataforma aplega tres editorials independents de fora de Barcelona

Responsables de les editorials Bromera, d'Alzira, CossetÓnia, de Valls i Angle, de Manresa, han presentat la primera plataforma d'editors independents, edi.cat. Volen sumar recursos per tenir mÚs forša en aspectes com les campanyes de promociˇ, per millorar la relaciˇ amb les llibreries i obrir-se a nous punts de venda; fins i tot per pensar en l'ediciˇ de butxaca. Edi.cat tambÚ vol obrir un portal de referŔncia de venda de llibres digitals.

Toni Cantˇ, corresponsable durant anys de la llibreria Robafaves de Matarˇ, serÓ el director i coordinador d'edi.cat.

Explica Jordi FerrÚ, gerent de CossetÓnia: 'Si es confirma l'enquesta que es va difondre a la Fira del Llibre de Frankfurt 2008, segons la qual el 40% d'editors enquestats (d'un miler de tot arreu) consideren que d'aquÝ a deu anys el volum de negoci del llibre digital superarÓ el del llibre de paper, ja cal que ens preparem. Per aix˛ a partir del gener del 2009 volem oferir un portal de vendes de llibres digitals. En una primera fase oferirem llibres en formats que puguin llegir els aparells de llibres digitals ('e-books'). Per˛ tambÚ ens volem obrir a mÚs suports digitals, com ara les pda i els telŔfons m˛bils d'˙ltima generaciˇ. Volem prendre posicions en vista als canvis tecnol˛gics que afectaran el llibre.' La plataforma tambÚ oferirÓ serveis com ara l'ediciˇ sota comanda de llibres descatalogats.

Els llibres digitals tindran un preu mÚs econ˛mic que no pas els de paper, per˛, quant a drets d'autor, els escriptors no cobraran menys 'en termes absoluts', segons els editors.

Bromera, CossetÓnia i Angle comparteixen condicionaments comuns com a petites editorials independents que sˇn, situades fora de Barcelona. I, a aquests condicionaments comuns, hi volen respondre plegades, sense perdre independŔncia de criteri a l'hora de definir el catÓleg de cadascuna. Els responsables editorials tambÚ han deixat clar que edi.cat era una plataforma oberta a les editorials independents en catalÓ que s'hi volguessin afegir. I han anunciat que organitzaven, per a la primavera de l'any vinent, unes jornades sobre l'ediciˇ independent.

La idea de constituir aquesta plataforma ve de lluny: es va comenšar a gestar arran de la crisi de la distribu´dora l'Arc de BerÓ, deguda al naixement de la distribu´dora └gora del Grup 62.

(Foto: Eudald Tomassa, d'Angle; Bernat Bataller, de Bromera; i Jordi FarrÚ, de CossetÓnia.)

Les editorials Bromera, CossetÓnia i Angle constitueixen edi.cat per introduir el llibre digital en catalÓ

á
+ MÚs informaciˇ a VilaWeb Lletres.
tornar

Versiˇ per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA