VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMECRES, 06/08/2008 - 11:10h

Catalunya i el País Valencià són els dos territoris amb més concursos de creditors

Provinents sobretot d'empreses del sector immobiliari

Catalunya i el País Valencià són els dos territoris de l'estat espanyol que més es ressenten de l'allau de concursos de creditors (suspensió de pagaments i fallides) que registren els jutjats mercantils des de finals de l'any passat. Ambdós concentren el 48% dels 992 deutors concursats (demandats per falta de pagament) durant el primer semestre de l'any, segons un estudi fet públic avui per la consultoria PricewaterhouseCoopers.

Des de finals de l'any passat, força concursos de creditors han arribat als jutjats mercantils, sobretot provinents d'empreses del sector immobiliari. A Catalunya s'especula que Habitat, Aisa i Fbex poden protagonitzar les majors suspensions de pagaments de l'any.

El concurs de creditors vol satisfer la necessitat de regular el repartiment de les pèrdues quan alguna empresa no pot fer front als deutes que té. Pretén pal·liar els possibles efectes nocius de la insolvència, organitzant les finances del concursat per a aconseguir que el màxim possible de creditors cobrin el màxim possible.

La declaració del concurs correspon al jutge de primera instància que actua a petició del deutor o dels creditors. Són condicions del concurs la pluralitat de creditors, l'estat d'insolvència del deutor, reconegut legalment, després de la cessió prèvia dels seus béns, i la qualitat de no comerciant del deutor.

 
+ L'Enciclopèdia: Concurs de creditors.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA