VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMECRES, 30/07/2008 - 06:00h

Apareixen restes de soldats de la batalla de l'Ebre a Corbera d'Ebre

A la zona, s'hi ha de construir un parc eòlic

Les màquines excavadores que han de construir un parc eòlic a Corbera d'Ebre (la Terra Alta) han deixat a la vista centenars de cadàvers dels combats que hi va haver durant la batalla de l'Ebre, entre la Fatarella i Villalba dels Arcs. Un blocaire se n'ha fet ressò i narra el que va sentir quan va topar-se amb les restes, que durant setanta anys han estat allí enterrades i que aquests dies, tot removent la terra, han aparegut a la superfície.

El blocaire explica que és força comú trobar restes humanes a les viles d'aquella zona ('sempre que algú refà un marge o aplana un tros en surten', diu), però que li sorprèn la gran quantitat que n'hi ha en aquest bosc de la Terra Alta. 'L’espectacle és dantesc, anem caminant a poc a poc, amb molt de compte, i per tot arreu emergeixen les restes dels combatents', diu el blocaire, que es queixa que els cadàvers són escampats com si fossin escombraries. Una preocupació que creix pel fet que les excavadores remouran tota la terra per fer lloc als aerogeneradors, i és que en aquesta zona hi ha previst instal·lar-hi un parc eòlic.

'No em puc creure que ara, 70 anys després, les restes siguin esmicolades sota l’oruga d’un buldòzer o la pala d’una excavadora per instal·lar-hi un molí de vent', lamenta el blocaire, que se suma així a les protestes per la construcció del parc eòlic enmig de l'espai on hi va haver la batalla de l'Ebre.

 
+ VilaWeb: La batalla dels cent quinze dies (25-7-08).
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA