VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DILLUNS, 07/07/2008 - 06:00h

Laporta continua, malgrat haver rebut 'un vot de càstig'

Diu que actuarà 'en conseqüència i fent les correccions que calguin'

La junta directiva del FC Barcelona, presidida per Joan Laporta, acabarà el mandat al 2010 'per coherència, responsabilitat' i perquè se sent legitimada després d'haver superat, ni que sigui amb un resultat ajustat, la moció de censura d'ahir (vegeu-ne el vídeo). Així ho va assegurar Laporta, després d'admetre que havia rebut un 'vot de càstig': el sí a la moció va rebre un 60,60%, i el no, un 37,75%. La participació va ser del 33%.

Ara, el president va dir que la junta actuaria 'en conseqüència fent una anàlisi del resultat i promovent les correccions que calguessin'.

Amb aquest resultat la moció no prospera perquè, tot i haver superat la participació mínima necessària (10%), no ateny el 66% de vots favorables al sí. Per Laporta, ahir va ser el moment més dèbil del seu mandat, però va confessar que se sentia amb 'il·lusions renovades' per a 'recuperar l'estabilitat institucional' i va demanat unitat al barcelonisme, amb 'mà estesa i concòrdia'.

Sobre l'anterior moció de censura contra el president Núñez, de la qual ell havia estat un dels promotors, va explicar que no era pas comparable amb l'actual: 'aleshores no hi havia limitació de mandat i Núñez ja feia vint-i-dos anys que dirigia el club; ara els mandats tenen un límit i nosaltres hi som des de fa cinc anys, durant els quals el club ha assolit fites esportives sense precedents.'

Giralt no demana la dimissió

El promotor de la moció, Oriol Giralt, que està 'molt content del resultat', va dir que ell dimitiria, si es trobés en la situació de Laporta, i va demanar a la junta directiva del club que fes 'una anàlisi profunda del resultat'. Tot i amb això, no va pas demanar la dimissió de Laporta, perquè el president tenia 'plena legitimitat estatutària per a continuar fins al 2010'.

El club va voler assegurar la participació del màxim nombre de socis possible, i per això va preparar tot d'activitats lúdiques al voltant del ministadi, on hi havia les urnes.

Núñez, polèmic

La jornada va tenir sorpreses, com la votació de l'ex-president Josep Lluís Núñez, aplaudit per un grup dels seus seguidors; entre aquests, gent dels Boixos Nois, que van provocar alguns aldarulls.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA