VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIJOUS, 03/07/2008 - 13:15h

Vicent Partal guardonat amb el Miquelet d'Honor 2008

La Societat Coral El Micalet atorga la seva distinció anual al director de VilaWeb i a l'Associació Tractat d'Almisrà

La centenària Societat Coral El Micalet, una de les entitats de referència cultural a la ciutat de València ha anunciat aquest matí en una conferència de premsa el lliurament dels Miquelets d'Honor corresponents a l'any 2008. Com a persona individual ha estat atorgat al director de VilaWeb, Vicent Partal, mentre que l'Associació Tractat d'Almisrà ha rebut el Miquelet col·lectiu. També s'han anunciat les bases dels premis d'investigació, teatre, pedagogia i composició.

En la conferència de premsa han intervingut el president de la Societat Coral El Micalet, Tonetxo Pardinyas, el Vice-Rector de Cultura de la Universitat de València, Rafael Gil i Vicent Partal en nom dels guardonats. L'Associació Cultural Tractat d'Almisrà es va constituir el 1976 i, a banda d'investigacions històriques, representa cada 25 d'agost la signatura del tractat amb Castella que consolidà la pertanyença de les terres del sud al Regne de València.

La Societat Coral El Micalet, fundada l'any 1893, atorga des del 1988 el Miquelet d'Honor, que des del 2005 es dóna en dues versions, una personal i una altra a col·lectius. Entre altres han estat guardonats aquests anys Enric Tàrrega, Eliseu Climent, Matilde Salvador, Ovidi Montllor, Enric Valor, Al Tall, la Universitat de València, Carles Santos o la Muixaranga d'Algemesí. El Micalet també convoca els premis d'Investigació Filològica, de Teatre, d'Experiències Pedagògiques a l'Escola i de Composició de Música Coral, les bases de les quals es poden trobar a la pàgina web. Com a novetat des d'aquest any la Universitat de València es fa càrrec de l'edició del Premi Ferrer Pastor d'investigació sobre la llengua i del premi de Teatre, Edicions 96 amb Caixa Popular es faran càrrec de l'edició del premi Soler i Godes d'experiències pedagògiques.

La Societat Coral El Micalet impulsa des de la seva seu històrica del carrer Guillem de Castro una gran activitat cultural, tant a través de l'Institut Musical Giner, amb els cors i orquestres que la integren, com amb el grup de danses Alimara i la companyia de Teatre. Les seves instal·lacions inclouen el Teatre Micalet, un dels més moderns i versàtils de la ciutat.


 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA