VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DISSABTE, 14/06/2008 - 14:00h

Neix l'osonosfera amb l'objectiu d'aplegar els blocaires osonencs

Tavèrnoles ha estat l'escenari escollit per presentar el nou portal de blocs

Aquest divendres al vespre ha nascut oficialment l'osonosfera, en un acte inaugural que s'ha fet a la sala polivalent de l'ajuntament de Tavèrnoles. El portal dels blocs osonencs ha estat apadrinat per tres periodistes i blocaires de referència que han participat en una taula rodona amb la sala plena de gom a gom: es tracta de Saül Gordillo, Carles Puigdemont i Vicent Partal, que han estat presentats pel professor universitari i també blocaire osonenc, Enric Xicoy.

Gordillo, actual director de l'ACN, ha explicat que va començar a fer el seu bloc com una experiència que li va proposar Assumpció Maresma per fer el rodatge dels Blocs de Vilaweb; sense un propòsit premeditat, el seu bloc es va anar convertint en un punt de referència imprescindible dels blocs de contingut polític i en una guia de blocs en català. En poc temps, Gordillo ha vist com el seu bloc li obria les portes a unes possibilitats professionals inesperades.

Puigdemont, portaveu del grup municipal de CiU a l'Ajuntament de Girona, ha aclarit que ell és un periodista, tot i que ara es dedica a la política, i ha dit sense embuts que fa el bloc amb la finalitat de guanyar les eleccions municipals del 2011. Puigdemont pensa que la majoria de polítics encara no s'han adonat de la transcendència d'aquest mitjà i ell l'utilitza amb tota mena de recursos audiovisuals per transmetre informació i opinió.

Partal, director de Vilaweb, ha reflexionat sobre la revolució que ha representat l'aparició dels blocs en el món de la informació que, si fa pocs anys era monopolitzada per pocs emissors, ara sorgeix de tantes fonts que la fan pràcticament impossible de controlar. Ha explicat, com a exemple, que el silenci vergonyós dels mitjans de comunicació sobre les detencions i tortures d'independentistes de l'any 1992 ara seria impossible. Partal ha comentat també la diferència -i la bona convivència i la complementarietat- entre els mitjans periodístics digitals i els blocs.

Entre la cinquantena de persones que s'han desplaçat a Tavèrnoles enmig d'una tempesta impressionant, hi havia una bona representació de blocaires osonencs. A mitja sessió, un arc de Sant Martí esplèndid donava la benvinguda a l'osonosfera.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA