VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 10/06/2008 - 00:17h

L'alcalde de Castalla censura un concert de rock de la Trobada d'Escoles en Valencià

Els grups van fer un concert improvisat fora del recinte de la Trobada, amb el suport d'altres formacions musicals

Dissabte passat Castalla va celebrar la Trobada d'Escoles en Valencià de l'Alcoià-Comtat, i milers de persones participaren dels tallers i activitats preparats per l'organització. L'oratge va malvar la vesprada, i l'arribada d'una tronada va precipitar el tancament dels tallers i l'anul·lació de l'actuació d'Urbàlia Rurana. A més l'alcalde va impedir la celebració d'un concert de rock com a cloenda de la Trobada a la seu de la filà Pirates.

Els grups que havien d'actuar eren Entelèkia i Pellikana, tots dos de Castalla. L'alcalde va impedir l'actuació tot recurrent a qüestions tècniques. La setmana anterior ja havia comunicat als organitzadors de la Trobada que no deixaria fer el concert al carrer, segons l'alcalde perquè 'no era la música més adequada per a la Trobada'.
Els joves músics van organitzar una concentració silenciosa al centre de la Trobada i es deixaren veure amb gent que els donava suport, tot mostrant unes samarretes contra la censura i per la llibertat d'expressió.
Posteriorment, en un parc pròxim, els grups, acompanyats per membres de Ansiedad, Triple 15, Parranda El Portell, Iguana Rock Band, Kashmir, Canal Blues, La Banda Fuig, Disidencia i algun dolçainer de El Sogall, van improvisar un concert.
La Trobada es va tancar amb un correfocs dels Dimonis de Darrere la Vila de Bocairent.

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA