VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMECRES, 28/05/2008 - 12:00h

Tresserras creu que l'acord entre Canal 9 i TV3 és a prop

Afirma que depèn només de l'aprovació del multiplex pel govern espanyol

El conseller Tresserras ha dit aquest matí que les relacions amb el govern valencià per a la reciprocitat entre TV3 i Canal 9 han millorat i considera que només cal l'aprovació per part del govern espanyol de la solució tècnica que el faci possible. El decret del govern espanyol està preparat des del gener (mp3) i ara la Generalitat de Catalunya mira d'accelerar-lo. Una informació de Catalunya Ràdio (àudio) havia donat a entendre que ja hi ha un acord de reciprocitat amb el govern valencià però aquest encara no existeix.

Les paraules del conseller han estat pronunciades en la inauguració del Mercat Audiovisual de Catalunya, a Granollers. El conseller ha destacat que aquesta setmana passada el conseller Rambla el va telefonar interessant-se per la situació del decret del govern espanyol que ha de permetre la solució tècnica per a la recepció legal de TV3 al País Valencià i de Canal 9 a Catalunya (mp3). Tresserras ha dit que la trucada era significativa ja que demostra que el govern valencià ha assumit la necessitat d'aquest acord.

Tot amb tot, la conselleria ha confirmat a VilaWeb que existeix un acord verbal entre els dos governs. La Generalitat Valenciana no s'ha pronunciat encara.

Reciprocitat IB3-TV3

El govern espanyol va atendre a mitjans de maig la sol·licitud que li havia fet el balear el 4 de setembre en referència a la necessitat de disposar d'un segon canal múltiplex de TDT perquè hi pugui re-emetre les senyals de TV3, el 33, Canal 9 i Punt 2.

La portaveu del govern, Margarida Nájera, va dir que el govern tenia la intenció de començar el més aviat possible la negociació amb la Generalitat de Catalunya i la Valenciana per a arribar a acords de reciprocitat, possibilitant que IB3 es vegi tant al Principat com al País Valencià.

L'Obra Cultural Balear (OCB) ho va valorar positivament com un primer pas per a la normalització de la llengua a la televisió balear, però també va dir que les Illes necessitaven un tercer múltiplex per a encabir-hi el 3/24 i el 300, com a mínim.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA