VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 13/05/2008 - 14:00h

Valldigna Accessible demana l'adjudicació dels ajuts per adaptar els comerços de Tavernes

Aquesta partida va ser aprovada el 2006 i inclosa en els prossupostos municipals de 2007

El president de Valldigna Accessible, Francisco Javier Chordá, va explicar que hi ha un "gran nombre d'actuacions pendents de realitzar" en aquest àmbit en la presentació de l'associació que va tenir lloc a Tavernes de la Valldigna, ahir, 12 de maig. En l'acte, organitzat per l'Associació de Veïns la Valldigna dins de la XII Setmana Ciutadana, també es va presentar el Fòrum de Vida Independent. Abans, l'alcalde va inaugurar les jornades.

L'Associació de Veïns la Valldigna organitza la 12a Setmana Ciutadana amb el lema "Fent ciutat" a Tavernes de la Valldigna. En aquest marc, ahir dilluns, 12 de maig, es va presentar l'associació Valldigna Accessible i el Fòrum de Vida Independent. Abans, l’alcalde de Tavernes de la Valldigna, Manolo Vidal, acompanyat per la presidenta de l’Associació de Veïns, Maria Lluïsa Grau, va inaugurar les jornades. Aquestes es duran a terme a la Casa de Cultura fins divendres.

Més de 1.100 persones associades per l'accessibilitat

En la seua intervenció, el president de Valldigna Accessible, Francisco Javier Chordà, va mostrar un bon grapat d’exemples del que s'ha fet i encara es pot fer en aquest àmbit. El president de Valldigna Accessible va aprofitar l'ocasió per demanar a l'ajuntament que adjudique la partida prevista en els pressupostos de 2007 per atorgar els ajuts compromesos el 2006 per adaptar els comerços del municipi.

Francisco Javier Chordà també va explicar que Valldigna Accessible compta amb 1.149 socis provinents dels municipis de Tavernes, Benifairó, Simat i Barx. També va parlar del repte que suposa encara l’"accessibilitat universal" i del suport que l'associació ha tingut al municipi i la comarca. A més, va destacar els principals objectius de l'associació: vetllar per la correcta aplicació de la legislació en aquest àmbit; facilitar la informació i orientació necessàries per a la plena integració social de les persones amb mobilitat reduïda o discapacitat física, psíquica o sensorial; així com contribuir a la conscienciació de la societat sobre la necessitat d'integrar plenament les persones amb mobilitat reduïda.

Per la seua banda, el responsable del Fòrum de Vida Independent, Ismael Llorens, va explicar la filosofia d'aquest moviment que "lluita perquè les persones amb diversitat funcional puguen viure com qualsevol persona, aprofundint amb els diferents models de diversitat funcional".

 
Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA