VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 29/04/2008 - 06:00h

Les protestes contra l'empresonament d'en Franki s'acaben amb una concentració a la seu del PSC

Ha de complir presó per haver ultratjat la bandera espanyola

Tres centenars de manifestants es van concentrar ahir a la tarda davant la presó Model de Barcelona per reclamar la llibertat de Francesc Argemí (Franki). Després, van fer cap a la seu del PSC al carrer de Nicaragua, on hi va haver aldarulls. Alguns manifestants van plantar cara a la policia, que acordonava el local, i van trencar el detector de metalls. En acabat, els manifestants van tornar a la Model, on van tancar la manifestació.

A migdia la policia ja havia escomès dues vegades els manifestants que s'havien congregat espontàniament a la Model després de saber que hi havien tancat en Franki. Aquest fou condemnat el 2005 a dos anys i set mesos de presó per haver ultratjat la bandera espanyola i haver atemptat contra l'autoritat (vegeu-ne el reportatge de VilaWeb TV), i avui la policia l'ha empresonat.

El Suprem espanyol desestima el recurs

Franki va ser condemnat el 2005, però no va ser fins ahir que la policia el va detenir per empresonar-lo, perquè el Tribunal Suprem no va admetre a tràmit el recurs de l'advocadessa, Montserrat Salvadó, i el jutjat de Terrassa va executar la sentència de seguida que va rebre la notificació del Suprem espanyol.

Montserrat Salvadó va dir la setmana passada a VilaWeb que presentaria un recurs al Tribunal dels Drets Humans d'Estrasburg, cosa que no pot pas impedir que la justícia espanyola empresoni Franki.

Possibles irregularitats

Alerta Solidària protesta perquè Argemí no va rebre la notificació oficial d'ingrés a presó i critica que la justícia no hagi seguit el procediment ordinari per a detenir-lo.

Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) també van publicar un comunicat donant suport a les accions de protesta per l'empresonament d'en Franki.

 
+ Comunicat de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa sobre la detenció i empresonament d'en Franki.
+ El Punt: Ingressa a la Model el jove de Terrassa condemnat per ultratge a la bandera espanyola fa sis anys.
+ Alerta Solidària: Els Mossos d’Esquadra carreguen contra una concentració davant la Model.
+ VilaWeb TV: Franki: el cas de la bandera espanyola (30/03/2006).
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA