VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
M╔SVilaWebá Correu áClau
Vilaweb á
DILLUNS, 03/03/2008 - 06:00h

Sant Medir torna a omplir de caramels els carrers de GrÓcia

La segona festa grossa del barri de GrÓcia (Barcelona), Sant Medir, torna a omplir els carrers de caramels i desfilades d'una trentena de colles amb cavalls i bŔsties de cÓrrega. La llegenda diu que sant Medir era pagŔs i que s'estava en una ermita de Sant Cugat, durant el domini romÓ de DiocleciÓ. En aquella Ŕpoca la persecuciˇ dels cristians era molt dura, i el sant hi sofrÝ el matiri.

Avui GrÓcia i Sant Cugat celebren la festa amb cercaviles, llanšament de caramels i el romiatge a l'ermita de Sant Medir, a ple Collserola. Aquests ˙ltims anys s'han afegit a la tradiciˇ barris barcelonins com Sants, SarriÓ i Sant Gervasi.

La celebraciˇ de Sant Medir ve de lluny. El 1926 es va formar la primera federaciˇ de colles dedicades a la celebraciˇ del Sant, per˛ amb la guerra van interrompre l'activitat, que remprenguÚ el 1951. Amb la reagrupaciˇ de les colles van tornar les desfilades pel carrer Gran de GrÓcia i pel centre del barri, seguides de centenars de ve´ns i de barcelonins dels altres barris, enmig del baladreig de la mainada que s'ajup per arreplegar els caramels.

á
+ Edicions locals: VilaWeb GrÓcia i VilaWeb Sant Cugat.
+ Llista d'actes de la diada.
tornar

Versiˇ per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA