VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DISSABTE, 09/02/2008 - 20:11h

Milers de conductors d'autobusos de TMB es manifesten per Barcelona

Reclamen dos dies de festa a la setmana

Uns cinc mil conductors d'autobusos de TMB, convocats per la CGT i ACTUB, s'han manifestat avui pel centre de Barcelona, per reclamar dos dies de festa a la setmana, i protestar contra la repressió, diuen, exercida ples mossos d'Esquadra durant els dies de vaga del desembre i el gener. El portaveu de la CGT, Josep Garganter, ha afirmat que també refusen la reorganització horària que proposa l'empresa, i que tampoc acceptaran cap rebaixa de sou.

I és que el conflicte laboral entre TMB i els conductors d'autobús continua viu, mesos després de vagues i reunions infructuoses.

La seguretat viària

L'altra conflicte que oposa conductors i empresa fa referència a l'aplicació d'una directiva europea sobre seguretat viària, que estableix que els conductors d'autobús han de descansar 30 minuts cada sis hores de conducció. Els sindicats reclamen que el temps de descans es faci dins del seu horari laboral, mentre que l'empresa opta per descomptar-los el temps. En un comunicat emès recentment, TMB va recordar una sentència del Tribunal Superior Justícia que estableix que els temps de descans no computen com a jornada laboral.

Els treballadors no descarten convocar noves vagues si no arriben a un acord amb TMB. Al final de setmana faran una assemblea per decidir-ho.

 
+ Webs relacionades dins Nosaltres.Cat: Mitjans de transport.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA