VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIVENDRES, 18/01/2008 - 07:00h

ACPV lliura més de 1300 al·legacions a la Síndica de Greugues pel tall de la TV3.

Reclamen la tornada de les emissions a les comarques del sud

Convoquen a Alcoi una concentració avui a les 20h. en la Plaça d'Espanya.

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) fa acte públic, avui a les 10.30h., del lliurament de més de 1300 al·legacions a la Síndica de Greuges, Emilia Caballero, a la seu de la qual es troba a Alacant. Els signataris demanen la Síndica que se'ls garantisca 'el dret a la lliure expressió i el dret a la informació', així com el retorn de les emissions dels mitjans audiovisuals públics de Catalunya a les comarques del Sud del País Valencià.

Sèfora Bou i Joan Rovira, del·legats d'ACPV a les Comarques del Sud, lliuren les al·legacions per sol·licitar la represa de les emissions dels mitjans audiovisuals catalans públics al sud del país. En el text es denuncia 'que la Generalitat ha vulnerat el dret a la lliure expressió, i la lliure informació dels ciutadans' en haver precintat el repetidor situat a la Carrasqueta. A més a més, també denuncien que aquesta acció és contrària a la Carta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries ratificada per l'Estat espanyol, atès que 's'està afectant el dret a la reciprocitat de les emissions ttelevisives realitzades en llengües minoritàries de regions o països veïns'. Per a acabar, recorden que la Generalitat valenciana està contravenint diverses disposicions en legislació europea, entre les quals destaca la Directiva Europea sobre Televisió Sense Fronteres que 'garanteix la llibertat de recepció de les emissions de TV i la llibertat d’elecció de cadenes en l'àmbit de la UE'.

D'altra banda, el Casal Jaume I d'Alcoi ha convocat per aquesta vesprada una concentració a la Plaça d'Espanya a les 20 hores. Les entitats convoquen la concentració a Alcoi per a reclamar la tornada les emissions de la TV3 que el sud del País Valencià rep des de fa més 20 anys i, segons els convocants, per a 'lluitar contra la censura que representa el tancament de TV3'. Demà dissabte a Alacant hi haurà una altra concentració, de caràcter unitari, a les 18 hores a la Plaça de l'Ajuntament.

 
+ Web de la campanya d'ACPV.
+ Col·lectiu cívic "Volem TV3" d'Elx-Baix Vinalopó.
+ Casals Jaume I d'Alcoi i d'Alacant.
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic

CC

IQUA